promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Többnapos keresés után megtalálták a Budapestről eltűnt 17 éves fiút, a rejtélyes esetről az édesanya közölt örömhírt

Többnapos keresés után megtalálták a Budapestről eltűnt 17 éves fiút, a rejtélyes esetről az édesanya közölt örömhírt

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

A fél ország ezt a hírt várta, végre megkönnyebbülhetünk, előkerült Kornél.

Az utóbbi hetekben több aggasztó eltűnésről is hírt adtak az aggódó hozzátartozók. Egy fiatal férfinak Dusnoknál veszett nyoma, hetekig keresték megfeszített tempóban a hatóságok és az önkéntes segítők, ám sajnos már nem lehetett rajta segíteni, amikor megtalálták.

Eltűnésének részletei továbbra is homályosak, édesanyja szerint rossz jegyet váltott egy buszra, amin rosszul lett és leszállt. Ekkor ugyan még beszéltek telefonon, ám hamarosan lemerült a készülék, Dánielt pedig nem látták többé.

Többnapos keresés után megtalálták

Szerencsére most egy jó hírről számoltak be a közösségi oldalakon, hiszen épségben megtalálták azt a 17 éves fiút, aki még hétfőn tűnt el, látszólag minden előzmény nélkül:

„Hazaért az iskolából, lepakolt, beszélt a kedvesével, anyukájával. Majd egy-két óra múlva nem érte el senki, azóta nem tudnak róla semmit”

– írták Kornélról, akinek eltűnését azonnal bejelentették a hatóságoknál, a rendőrség pedig hamarosan hivatalos közleményt adott ki a keresése kapcsán.

Örömhírt közölt az édesanya

Azt nem tudni, hogy mi állt az eltűnése mögött, de igazából most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy épségben előkerült, és végre otthon lehet szerettei körében. Ezt már hivatalosan is megerősítették, egyben mindenkinek megköszönték az elmúlt napokban nyújtott támogatást.

De mit tehetünk, ha valaki nyom nélkül eltűnik? Ilyen és ehhez hasonló esetekben nagyon fontos a gyors reakció, hiszen minden perc késlekedéssel csökken az esélye annak, hogy épségben megtalálják az eltűntet, és az első néhány óra kritikus a keresés szempontjából.

Ilyenkor hívhatjuk a rendőrség 112-es általános segélyhívó számát, vagy a Kék Vonal segélyszervezetet a 116 000 számon, a bejelentés után pedig érdemes végighívni a barátokat és családtagokat, ellenőrizni, hogy kiket hívott utoljára, kiknek írt a közösségi oldalakon, miket tett közzé. Ellenőrizni a szobáját, hogy miket vitt magával, hiányzik-e bármi is a személyes dolgai közül. Fontos, ha lehetőségünk van erre, a bankszámla tranzakcióit is nézzük át.

A rendőrség ilyen esetekben az alapadatok és a részletes személyleírás mellett fotót kér az eltűntről, feltérképezi azokat a helyeket, ahol utoljára látták, ellenőrzi az esetleges gépjárműadatokat, valamint – mint ebben az esetben is – közleményt tesznek közzé, a lakosság segítségét is kérve a keresésben.