promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ezért kellett meghalnia a 24 év után megtalált bajai kisfiúnak: bicskanyitogató új részleteket osztott meg a rendőrség

Ezért kellett meghalnia a 24 év után megtalált bajai kisfiúnak: bicskanyitogató új részleteket osztott meg a rendőrség

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

A 11 éves kisfiú gyilkosának indítéka felfoghatatlan, de a rendőrség is hatalmasat hibázott.

Az egész országot megrázta 24 évvel ezelőtt egy család tragédiája: kisfiú biciklivel a vadasparkba igyekezett. Szülei egy dolgot kértek tőle: 13 órára érjen haza. A kisfiút szülei jóravaló, szavatartó gyermeknek jellemezték, ezért is kezdtek el aggódni, amikor Till Tamás nem ért haza. Eltűnését azonnal jelentették a rendőrségnek, akik azonban csak 24 órával később kezdték el a kisfiút keresni, amikor már késő volt és kihűltek a nyomok. Az akkori jogszabályok szerint 14 év alatti személy esetén azonnal ki kell adni a körözést, ez akkor elmaradt. A nyilvánosságra került részletek alapján azonban a kisfiú életét ekkor sem tudták volna már megmenteni.

Bár a genetikai vizsgálatok még hátravannak, gyakorlatilag mindenki kész tényként kezeli: Till Tamást találták meg, aki néhány napja töltötte volna be a 35. életévét. A hatóság már többször is azt gondolta, hogy forró nyomon van: a család egyik ismerőse a gyermek eltűnése után 2 évvel megölte barátnőjét és elásta. Árnyalta az esetet, hogy korábban egy kisfiú ellen elkövetett bűncselekmény miatt már büntetett előéletű volt. Ő beismerte a gyilkosságot ám később kiderült, hogy ezt nyomás hatására tette és nem is tudott a holttest pontos helyéről információt adni. 2007-ben egy építkezésen emberi csontokat találtak, de ez sem a kisfiúé volt, világháborús maradványokat sikerült kiásniuk. Utána egy pedofilhálózat került kereszttűzbe, de ez is zsákutca volt.

Egészen mostanáig kellett arra várni, hogy a bajai kisfiú eltűnésének részletei megoldódjanak, ugyanis a most előkerült maradványok után hihetetlen részletek kerültek nyilvánosságra.

A kisfiú eltűnésének napján gyereknap volt, így sokáig arra gyanakodtak, hogy nem helybéli volt az elkövető. Érkezet egy friss információ, miszerint a bajai gyermekotthon egyik lakója (K. Péter) segített egy gyermekholttest elásásában. Végül sikerült megtalálniuk ki lehetett az: ám a férfi 2011-ben öngyilkos lett. A gyermekotthon egy másik lakójától tudtak meg információkat: ő és Péter V. Józsefnél dolgoztak, aki egy hatalmas telken építkezett. Egyik alkalommal hirtelen lett volna szükség a munkájukra, amiért több pénzt is fizetett volna, ám a feladatra csak K. Péter vállalkozott.

V. József már aznap lebukott: az építőmunkás egy véletlen folyamán felfedezte a gyermek holttestét, ám a vállalkozó lefizette és meg is fenyegette a hallgatásáért cserébe, a kisfiút így aznap elásták és bebetonozták.

Bár a rendőrség ezt nem erősítette meg, úgy tűnik, hogy két szálon folyik a nyomozás: az egyik szerint a kisfiú halála egy szerencsétlen véletlen volt. Egyszerűen arra biciklizett, V. József pedig elütötte és a felelősségrevonás elkerülése miatt döntött a holttest eltüntetése mellett. A másik pedig a gyilkosság, jelenleg emberölés miatt indított nyomozást a rendőrség. Ám ha nem gázolás történt, hanem a férfi szánt szándékkal megölte a kisfiút, annak indokát a vállalkozó már sosem mondhatja el: már sosem derül ki: 81 évesen, 2021-ben szintén öngyilkos lett, családja pedig semmit nem tudott az ügyről, így rengeteg a lezáratlan kérdés.

A családnak a korábbi nyomozást végző rendőrök és orvosok kíséretében jelentették be a megrázó hírt.

Forrás: telex.hu