promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Eltűnt egy 13 éves lány, felnőtteknek fenntartott börtönben találtak rá

Eltűnt egy 13 éves lány, felnőtteknek fenntartott börtönben találtak rá

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc

A fiatal lányt bolti lopásnál érték tetten, a rendőröknek azt hazudta, hogy hajléktalan és felnőtt korú.

Felnőtt fogvatartottak között találták meg egy pennsylvaniai börtönben azt a 13 éves lányt, akinek eltűnését augusztus elején jelentették a hatóságnál.

Az ABC News jelentése szerint a Beaver megyei börtön egyik alkalmazottja ismerte fel a tinédzsert. Ezt annak köszönhette, hogy rendszeresen átböngészte az eltűnt személyek nyilvántartását. Hamar bizonyosságot nyert, hogy valóban keresik a lányt a szülei, ahogy az is világossá vált, hogy még a közelében sem jár a felnőtt kornak. Azonnal kihozták a 18 évnél idősebbek számára fenntartott körletből.

A Nate Bible Beaver megyei körzeti ügyész újságíróknak azt nyilatkozta, hogy haladéktalanul értesítették a szülőket, hogy megvan a lányuk, akinek ügye mostanra átkerült a fiatalkorúak bíróságára.

A pittsburghi rendőrség augusztus 6-án tette közzé a lány eltűnésével kapcsolatos információkat, köztük fényképeket is. A következő napokban a városban és a környékbeli tömegközlekedési eszközökön többen is látták, de mindig ügyesen eltűnt a rendőrség szeme elől. Augusztus 17-én azonban Beaver Fallsban bolti lopás miatt letartóztatták. A kiérkező egyenruhásoknak hazudott, hamis adatokat közölt, azt állítva, hogy 18 éves. 

A rendőrség később nem árulta el, hogy hány napot töltött a lány a felnőtt fogvatartottak között. Annyit azonban tisztáztak, hogy nem esett bántódása. Olyan információk is szárnyra kaptak, miszerint a lány a börtönben beismerte, hogy hazudott a letartóztatásakor, mert valójában még csak 13 éves. Ekkor a tisztek felajánlották, hogy kiengedik, de hamisan azt állította, hogy hajléktalan és nincs hová mennie.

Az Egyesült Államokban korábban is történtek már olyan esetek, amikor adminisztratív hibák vagy az igazságügyi rendszer túlterheltsége miatt kiskorúakat tévedésből felnőttek közé zártak. Ezek az esetek a gyermekvédelmi szakemberek szerint azért különösen aggasztóak, mert a kiskorúak rendkívül sérülékenyek, ha felnőtt elítéltekkel kerülnek kapcsolatba. Az ilyen történetek komoly jogi és etikai kérdéseket vetnek fel.

A következő hetekben vélhetően vizsgálat alá vonják a szülőket is és a börtön vezetőségér is, hogy kiderüljön, miként történhetett ez meg.

Forrás: ABC News