promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
50 perces börtönbüntetés, ez akár világrekord is lehet
Borítókép:  mirror.co.uk
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy angol kisváros bírája minden bizonnyal kiszabta a legrövidebb letöltendő börtönbüntetést, amit a szigetországban valaha elítéltre mértek. 50 percet kellett ülnie a zárkában a férfinak, aki bocsánatkérő leveleket fogalmazott ezalatt.

[[adv]]

Villámlátogatás a börtönben – legfeljebb pszichológus hallgatóknak tudnánk elképzelni ehhez hasonló című terepgyakorlatot. Esetünkben viszont a cikk címe is lehetne. Az angliai Portisheadben egy férfit ugyanis 50 perc börtönre ítéltek meggondolatlansága miatt, ez pedig minden bizonnyal a legrövidebb idő, amit egy elítéltnek rács mögött kellett töltenie a szigetország történetében.

Kenneth Bell azzal vádolta volt kedvesét, Shane Jenkinst, hogy május 30-án, miután összevesztek, Jenkins megfenyegette, hogy egy téglával fogja bedobni lakása ablakát. A férfi ezután elviharzott, s végül nem téglával, hanem seprűnyéllel zúzta be az üveget. Hajnali fél négy körül kijöttek érte a rendőrök, ám megpróbálta kitépni magát a kezükből.

A bíró a vádirat láttán 50 perc letöltendő börtönre ítélte Jenkinst, akire továbbá azt rótta ki, hogy írjon bocsánatkérő leveleket volt kedvesének, és a rendőröknek is.

„Elnézést, hogy betörtem az ablakodat, ostoba tett volt, nem gondoltam végig. Remélem megbocsátasz”

– vetette papírra gyorsan a cellában a férfi. A rendőröknek írt levélben ez állt.

„Őszintén sajnálom, amit tettem. Nem akartam senkit sem bántani, hirtelen felindultságból cselekedtem.”

A férfi, aki kokaint és füvet is szívott, illetve részeg volt az elkövetés pillanatában, azért nem úszta meg szimpla bocsánatkéréssel, és ötven perces zárkával. A bíró 80 óra közmunkát szabott ki rá, rehabra küldte, emellett kapott négy hónap börtönt két évre felfüggesztve.

„Magából nem lesz drogfüggő csavargó”

– zárta le a tárgyalást az Independent tudósítása szerint a bíró.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás