promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kőkemény valóság: ezt teszik egy pedofillal egy hazai börtönben, brutális riport látott napvilágot

Kőkemény valóság: ezt teszik egy pedofillal egy hazai börtönben, brutális riport látott napvilágot

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Nem egyszerű a kiskorúak ellen bűncselekményeket elkövetettek sorsa a börtönben.

Szeptember 12-én, a pálhalmai börtön egyik zárkájában történt események rávilágítanak arra, hogy milyen nehéz helyzetbe kerülhetnek azok a fogvatartottak, akiket súlyos bűncselekmények, például kiskorúak elleni visszaélések miatt zárnak börtönbe.

Az incidens főszereplője K. János volt, aki erőszakos viselkedése miatt került börtönbe. Ezen a napon konfliktus alakult ki közte és zárkatársa, B. Ferenc között, aki kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt volt fogvatartva. A vita során K. János bántalmazta B. Ferencet, aki emiatt megsérült.

B. Ferenc próbálta titokban tartani a vele kapcsolatos vádakat, hogy elkerülje a zárkatársai ellenséges viselkedését, de ez nem sikerült. A zárka többi lakója hamarosan rájött a férfi bűncselekményeinek természetére (könnyen elképezelhető, hogy a börtönőröktől), ami feszültségekhez vezetett. A helyzet tovább romlott, amikor más fogvatartottak is bekapcsolódtak, és különféle megalázó módokon viselkedtek vele - többek között rovarokat etettek vele, és a wc-ből kellett elfogyasztania a vacsorát.

Az eset során B. Ferenc komoly sérüléseket szenvedett, de időben orvosi segítséget kapott, így a helyzet nem súlyosbodott tovább. Miután B. Ferenc elhagyta a zárkát, K. János és társai rájöttek, hogy az ügyet nem sikerült eltitkolniuk. Megpróbálták megfélemlíteni a többi fogvatartottat, hogy senki se beszéljen az esetről.

Az ügy kivizsgálása jelenleg is zajlik, és bár K. János és társai tagadják a vádakat, az ügyészség súlyos bűncselekményekkel vádolja őket. Az eset jól mutatja, hogy a börtönökben különösen nehéz helyzetbe kerülhetnek azok, akiket kiskorúak elleni visszaélések miatt ítéltek el, és hogy ilyen esetekben a fogvatartottak közötti hierarchia jelentős feszültségeket okoz - a gyerekeket bántalmazókat a börtönben sem igazán szeretik.

forrás: Telex (18+)