promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyar nemzetbiztonsági védelem alá helyezték az izraeli titkosszolgálat magyarországi fedőcégének vezetőjét a legújabb értesülések szerint

Magyar nemzetbiztonsági védelem alá helyezték az izraeli titkosszolgálat magyarországi fedőcégének vezetőjét a legújabb értesülések szerint

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Édesanyja a médiának úgy nyilatkozott, hogy lányát sok fenyegetés érte. 

Cristina Bársony-Arcidiacono a hatóságok védelme alatt

Cristina Bársony-Arcidiacono, a BAC Consulting ügyvezetője és egyedüli tulajdonosa, jelenleg a magyar hatóságok védelme alatt állhat (az információ a 444-től származik) a Hezbollah számára használt kommunikációs eszközökkel kapcsolatos fenyegetések miatt. A cég neve azután került reflektorfénybe, hogy több ezer személyhívó és walkie-talkie robbant fel Libanonban, amelyeket a Hezbollah harcosai használtak.

A libanoni robbanások és következményeik, az izraeli titkosszolgálat Budapesten

Az eszközök felrobbanása súlyos következményekkel járt: eddig 37 halottat és több ezer sérültet jelentettek. Bár Bársony-Arcidiacono állítása szerint cége nem gyártotta az eszközöket, hanem csupán közvetítőként vett részt az üzletben, a New York Times szerint a BAC Consulting az izraeli titkosszolgálat, a Moszad fedőcége volt Budapesten.

A BAC Consulting és a nemzetközi kapcsolatok

Az eszközökön egy tajvani gyártó neve szerepelt, de kiderült, hogy a gyártási szerződést a magyarországi cég kötötte meg, amely az eszközöket forgalmazta. Bársony-Arcidiacono édesanyja, Bársony-Arcidiacono Beatrix az Associated Pressnek elmondta, hogy lánya fenyegetések miatt bujkál, és a hatóságok védelme alatt áll, bár pontos tartózkodási helye ismeretlen. A robbanások hátterében valószínűleg az izraeli titkosszolgálat áll, amely egy összehangolt támadást hajtott végre a Hezbollah kommunikációs hálózatának megbénítására.

A támadás következtében Libanon-szerte több ezer eszköz robbant fel egyszerre, aminek tragikus következményei lettek. Az eset politikai és katonai szempontból is érzékeny helyzetet teremtett a régióban, mivel a Hezbollahot és Izraelt évtizedek óta tartó konfliktus jellemzi. A nemzetközi figyelem középpontjába került magyarországi cég körüli vizsgálatok azonban arra utalnak, hogy Bársony-Arcidiacono szerepe a tranzakcióban nem egyszerűen egy közvetítő volt, hanem komoly nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet, a nő jelenleg magyar nemzetbiztonsági védelem alatt áll.

A történet további alakulása még kérdéses, de mind a magyar, mind a nemzetközi közvélemény és hatóságok figyelik az ügy fejleményeit.

forrás: 444