promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Sürgős közleményt adott ki az OTP, minden ügyfelet érint

Sürgős közleményt adott ki az OTP, minden ügyfelet érint

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Fontos figyelmeztetés jött az OTP Banktól.

Sürgős közleményt adott ki a hivatalos honlapján az OTP Bank, amiben felhívták az ügyfelek figyelmét arra, hogy a napokban egy olyan fejlesztés lesz náluk, ami több szolgáltatásukban is átmeneti leállást fog okozni; ez többek között az internet- és mobilbankot érinti, illetve az internetes vásárlások bankkártyával történő kifizetésével is problémák merülhetnek fel.

Az OTP egyébként a napokban hozta nyilvánosságra, hogy egyre több a bankkártya-elfogadóhely Magyarországon.

A Nap Híre írta meg, hogy a Bank saját adatai szerint idén a második negyedévben az országos adatoknál nagyobb mértékben, 11,5 százalékkal nőttek a POS-terminálok száma. Hozzátették, hogy a SimplePay Telefonos POS-t használó vállalkozások száma 23 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Hideg Noémi, az OTP Bank Kártyaelfogadás Szolgáltatás és ATM menedzsment vezetője kiemelte, hogy évről-évre megfigyelhető, hogy a nyári hónapokban megugrik a bankkártya-elfogadó helyek száma a szezonális vendéglátó egységek működése miatt. Közben az is egyértelműen látszik, hogy mind kereskedői, mind vásárlói oldalról egyre többen részesítik előnyben az elektronikus fizetési megoldásokat.

Hangsúlyozta, hogy a 2024. szeptember 1-jén Magyarországon elindult új fizetési megoldás, a qvik – amit az OTP Csoport az elsők között tett elérhetővé kereskedő partnereinek – pedig még inkább háttérbe szoríthatja a készpénzhasználatot.

Leállás lesz az OTP-nél

Fejlesztési okokból az OTP rendszerében átmeneti leállás lesz 2024 szeptember 22-én, vasárnap 0:00 órától egészen hajnali 2:00 óráig; a leállás ideje alatt nem lesz elérhető az ​internet- és mobilbank, az OTPdirekt, az online termékigénylés (folyószámla, személyi kölcsön, áruhitel, értékpapírszámla), az OTP Bank által kibocsátott bankkártyákkal kezdeményezett internetes fizetések jóváhagyása, a SmartBróker alkalmazás, az eBIZ, az Electra alkalmazás, és a Vámpénztári alkalmazás.