promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Csontsovány kislánnyal koldultatnak Kelenföldön, bankkártya terminált is adtak neki

Csontsovány kislánnyal koldultatnak Kelenföldön, bankkártya terminált is adtak neki

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Elszomorító és egyben borzalmas történetet osztottak meg a napokban.

Szinte minden nagyváros központi helyein, így a pályaudvarokon is találkozhatunk olyan szerencsétlen sorsú emberekkel, akik mások jóindulatában bízva fordulnak oda a járókelőkhöz, némi apróért vagy ételért cserébe.

Szomorú, de megszokott jelenség, az viszont annál felháborítóbb, hogy egyesek üzletszerűen űzik a koldulást, méghozzá gyerekeket bevetve – hátha őket hamarabb megsajnálják. Az alábbi történet a Redditen jelent meg a napokban és nehéz hidegvérrel olvasni, főleg úgy, hogy kiderült, vidékről utaznak fel, és lényegében abból élnek meg, hogy ilyen méltatlan helyzetbe hozzák a gyerekeiket:

„Nemrég kénytelen voltam pár órát eltölteni Kelenföldön csúcsidőben, olyan délután öt és hat óra között. Ácsorgok, várom, hogy kiírja a MÁV a vonatot, és merengek magamban, meg észreveszem, hogy van két kisgyerek, akik random megszólítanak utasokat. Direkt próbáltam nem odafigyelni, mikor egyszer csak előttem terem az egyik, egy nyolcévkörüli szőkés kislány, csupa csont és bőr, és a kezét nyújtja, hogy adjak neki pénzt.”

„Nekem ilyenkor amúgy az szokott lenni, ha felnőtt jön oda, hogy ha van nálam apró épp a zsebemben, akkor adok, de pénztárcát ezért sosem veszek elő, mert ha kikapja a kezemből, úgyis gyorsabban fut, mint én a cuccokkal. Hát most semennyi KP nem volt nálam, szóval mondtam neki, hogy sorry.”

Legnagyobb megdöbbenésére kiderült, hogy „kártyát is elfogad”, majd arra kérte, hogy vegyen neki pizzát, ám erre is nemet mondott a posztoló, aki ezt követően távolabbról kezdte követni az eseményeket.

Mint írta, ott volt a közelükben egy nő, „aki nagyon nem éhezett”, és ő kiabált oda a gyerekekhez, hogy kikhez menjenek oda. A kislány mellett egy még fiatalabb és vékonyabb kisfiút is koldulni küldtek:

„Az egyik utas megállt nekik, hallottam, hogy nem magyarul beszél, és mikor a kislány elmondta neki, mit akar, és mutatta a hasát, hogy éhes, akkor ez a nő elment nekik kaját venni, egy fél literes mentes vizet, meg valamiféle pogácsát, amit a kislány vissza is vitt pár percre rá az anyjának, aki belekortyolt a vízbe, majd visszaköpte az üvegbe és kidobta a péksüteményt is.”

A kommentek között sokan írták, hogy hasonlókat tapasztaltak Kelenföldön. Volt olyan is, aki azt javasolta, hogy ilyen esetben hívjanak rendőrt, hiszen gyerekkel koldulni szabálysértés, gyereket koldulni küldeni pedig kiskorú veszélyeztetése.

Olyan is volt, aki a kommentek között azt írta, hogy a szálak egészen egy Fejér megyei településig vezethetők vissza, onnan utaznak Budapestre és küldik koldulni a kisgyerekeket.