promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali döntés született a magyar nyugdíjakról, sokakat érint a bejelentés, ami az árvízzel kapcsolatos

Azonnali döntés született a magyar nyugdíjakról, sokakat érint a bejelentés, ami az árvízzel kapcsolatos

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Fontos lépést jelentettek be, hivatalos közleményt adtak ki a döntés kapcsán.

Látva az Európa többi részéről érkező szomorú képsorokat, Magyarországon is rengetegen összefogtak, hogy mérsékeljék az árvíz okozta károkat. Tízezrek pakolják a homokzsákokat, a szolgáltatók különböző kedvezményeket adnak – a Telekom például 15 GB ingyenes internetet, az árvízzel kapcsolatos kommunikáció megkönnyítése miatt –, most pedig a Magyar Posta is fontos közlemény tett közzé.

Ennek lényege, hogy azokon a településeken, melyeket az elmúlt és a következő napokban az áradás fenyeget, és esetleg körül is zárhatja azokat, hamarabb kézbesítik a nyugdíjakat.

Sokakat érint a bejelentés

„A Posta minden olyan területen, ahol az árvízvédelmi előrejelzések alapján fennáll a veszélye, hogy nem lesz megközelíthető a település, megszervezte a nyugdíjak előre hozott kézbesítését. A társaság 20 településen hozott árvízvédelmi intézkedéseket a küldemények biztonságos kézbesítése érdekében, és egyes településeken közel 300 nyugdíjas számára kézbesítette előre a nyugdíjat”

– közölték.

„A kézbesítésben akadályozott területekre szóló küldemények átvételét az érintett címzettek által könnyen megközelíthető postákon biztosítja a társaság”

– áll a Magyar Posta honlapján.

„A Posta folyamatosan egyezteti intézkedési tervét az érintett települések önkormányzataival, hogy hol érhetik el az ügyfelek a szolgáltatásokat, hol juthatnak hozzá a nyugdíjaikhoz, illetve küldeményeikhez.”

Mint közölték, az alábbi linken elérhető azon települések neve, melyek esetében érvényes a döntés, itt előre kézbesítik a nyugdíjat.

Mindeközben az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője újabb bejelentést tett az árhullám kapcsán. Siklósi Gabriella elmondta, hogy a Dunán, a Szigetközben már elkezdődött a tetőzés, Komáromnál péntek reggelre, Esztergomnál pedig péntek délutánra várják a tetőzést, az mintegy fél méterrel marad alul - becslések szerint - a 2013-as szinttől. Budapesten szombaton a délutáni órákban valószínű a tetőzés – adta hírül az MTI.

Hozzátette, hogy bár a következő napokban nem várható jelentősebb csapadék a Duna vízgyűjtő területein, így a második árvízcsúcsot elkerüljük, ám az apadás lassú lesz, a vízügyi szakemberek pedig a tetőzést követően is 24 órás szolgálatban figyelik a fejleményeket.