promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nyolcszor hívtak rendőrt, de semmi nem történt: ezután karddal, gázpisztollyal, szerszámnyéllel támadtak a budapesti társasház lakói a betörőkre

Nyolcszor hívtak rendőrt, de semmi nem történt: ezután karddal, gázpisztollyal, szerszámnyéllel támadtak a budapesti társasház lakói a betörőkre

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Megalakult a hetedik kerületi Bosszúállók csapata, jogászkodás helyett megoldották a saját helyzetüket. 

A budapesti lakóközösség, akik megunták a csürhét

A Barcsay utca egyszer egy csendes, nyugodt kis utca volt. A szomszédok ismerték egymást, a gyerekek az utcán játszottak. Ám mindez megváltozott, amikor a bűnözők felfedezték maguknak ezt a kis zugot. A lakók egyre gyakrabban tapasztalták, hogy betörnek a lakásokba, és nyílt utcai verekedések zajlanak. A félelem eluralkodott az utcán, és a lakók úgy döntöttek, hogy nem tűrik tovább a helyzetet, nem várnak a rendőrség intézkedésére - összefogtak, és saját kezükbe vették a biztonságukat.

Tűrhetetlen helyzet és a lakók intézkedései

Csiszár Andor, a Barcsay utcai lakóközösség egyik tagja, az emeleti folyosóra mutatva elmondta, hogy az a lakás egyenesen bűnözői fészek volt. Hozzátette, hogy a tulajdonos egy cégen keresztül adta ki, és lehet, hogy fogalma sem volt arról, mi folyik ott. Andor, aki egyébként tanár, úgy érezte, tenni kell valamit a kialakult helyzet ellen.

A rendőrség reakciója

Adorján Afrodité elmondta, hogy nyolcszor hívtak a rendőrséget, ám ők semmit nem csináltak, mindig azt mondták, hogy mivel nincs körözés a lakóközösség életét megnyomorító drogosok ellen, a jog védelme megilleti őket, azt csinálnak, amit akarnak. A lakóknak itt lett elegük a bűnözök védelméből, egy hónapig tűrték az áldatlan állapotokat, majd úgy döntöttek, hogy maguk veszik kézbe a helyzet irányítását.

Korábban békés, összetartó közösség voltak, de a bűnözés miatt a ház fokozatosan militarizálódott. Sokan szereztek be legális önvédelmi eszközöket, a seprűnyéltől a paprika spray-ig. Most már mindenki egymásra számíthatott.

A férfi elmondta, hogy már puszta jelenlétük is elrettentő hatással volt, nem is beszélve határozott fellépésükről. A kábítószer-függők elé állva egyértelműen közölték velük, hogy távozzanak a házból, nincs itt semmi keresnivalójuk. Többé nem akarják őket látni. Andor hozzátette, hogy természetesen volt némi ellenállás, vitatkozás, de amikor meglátták egységes erőnket, inkább elköszöntek.

További tervek

Azután saját költségükön vaspántokkal erősítették meg a bejáratot, amit korábban a bűnözők rendszeresen megrongáltak. Még most is hallják néha, hogy próbálkoznak, de a bejáratnál lévő riasztó azonnal jelez minden betörési kísérletet. Ha mégis bejutna valaki, kellemetlen meglepetés várná: ahelyett, hogy megfélemlített lakókat találna, egy összefogott közösséggel kellene szembenéznie.

A közösség célja most az, hogy az egész utca biztonságosabbá váljon. Szeretnének példát mutatni más lakóközösségeknek is.

forrás: Blikk