promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
1994-es magyar reklámújság került elő, a mai árak filléresnek számítanak az akkoriakhoz képest

1994-es magyar reklámújság került elő, a mai árak filléresnek számítanak az akkoriakhoz képest

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

A hatszámjegyű összeg láttán érthetetlen a régen minden jobb volt kifejezés.

Ma már a legtöbb embert szívinfarktus kerülgeti, ha boltba kell mennie és a bevásárlás lett minden család egyik legnagyobb és emellett sajnos nélkülözhetetlen kiadása. Az emberek számolgatnak, sok mindenről lemondanak, ami régen természetes volt, az ma már luxuscikknek számít és szépen lassan egyre szorosabbra van húzva az a bizonyos nadrágszíj.

Régen minden jobb volt, hagyja el az emberek száját a gyakran ismételt mondat.

Mindenkinek vannak emlékei arról, hogy mi mennyibe került akár még két éve, de minél messzebbre megyünk vissza az időben, annál valószínűtlenebb árak jönnek velünk szembe, ha a kenyérre, a tejfölre, a húsra, vagy a sajtra gondolunk például. De háztartási eszközök és illatszerek terén sem jobb a helyzet, a benzinről, cigarettáról, vagy kényelmi termékekről nem is beszélve.

Most azonban egy reklámújság úgy tűnik megtalálta azt a dolgot, ami régen kiugróan drágábbnak számított, mintha a termék mai árát nézzük.

Egy szemfüles Facebook felhasználó tette közzé azt a videót, amelyet egy 1994-es reklámújságról készített, amelyben igazi nosztalgikus termékek árait hasonlíthatjuk össze mai, modern utódaival. Ez pedig a mobiltelefon. Még hozzá a régi, igazi, klasszikus, kocka alakú nyomógombos telefon. Az ára egészen döbbenetes, az akkori slágertermékért 20 évvel ezelőtt 129.990 forintot kértek el.

Az infláció természetesen a mobiltelefonok árára is hatott, azonban korántsem emelkedett olyan szinten, mint a többi, például fent felsorolt termék.

Bár a mai csúcskészülékekért sokan még mindig (kis túlzással) a fél veséjüket is eladják, mégsem tűnik annyira kiugrónak egy vadiúj Iphone, vagy egy Samsung ára, mint amennyiért ezeket a sok évvel ezelőtti készülékeket kínálták.

Hiába az elszabaduló árak, régen Nokia telefont birtokolni igazi életérzés volt.

Természetesen mi más került volna ennyibe, ha nem a jó öreg Nokia egyik akkori mobiltelefonja, amiről minden olyan ember, akit kicsit is érdekelt a technika, nyálat csorgatva álmodozott. Ezt pedig az akkori telefonárusok keményen ki is használták: mivel nem volt még olyan mennyiségű árukészlet, mint ami ma rendelkezésre áll, így sokan még ennél az árnál többet is elkértek, volt, aki pedig annyira vágyott egy saját Nokiára, hogy ki is fizette azt.

A Nokia ekkor élte csúcskorát és bár még ma is benne van a mobilbizniszben, azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy az utolsók között kullog.

A korabeli reklámújságról készült felvételt ide kattintva nézhetitek meg: