promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fordulat az iskolából eltűnt telefon ügyében, már a rendőrségnél van az ügy

Fordulat az iskolából eltűnt telefon ügyében, már a rendőrségnél van az ügy

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Az iskola kérlelte az édesanyát, hogy ne tegyen feljelentést, de végül rendőrség elé került az ügy. 

Frissítés: A Belügyminisztérium a nekünk küldött levelében cáfolta a történteket és jelezték, hogy nincs tudomásuk ilyen esetről.

Egyre több sokkoló történet érkezik az oktatási intézményekből a kötelezően bevezetett mobiltelefonok begyűjtésével kapcsolatban. Volt már lopott készülék, szülők is egymásnak estek, de még egy iskolaigazgatót is elbocsátottak.

Az egyik iskolában eltűnt egy mobiltelefon.

Egy édesanya számolt be róla, hogy a fia amikor a nap végén visszakérte a telefont, akkor azt a tanárok nem találták. Abban az iskolában a mobilokat a tanulók nevével ellátott zacskókba tették. Amikor a készüléket nem találták, akkor a gyermek szólt az édesanyjának, aki azonnal számonkérte az iskola vezetőségét.

A lopást egyértelműen cáfolták.

Az iskola azzal indokolta a hiányzó telefont, hogy esetleg azt az egyik diák tévedésből hazavitte és megkérte az édesanyát, hogy várjon egy napot, hátha visszakerül a telefon. Ez azonban nem történt meg.

Rendőrségi ügy lett az eltűnt készülékből.

Az édesanya feljelentést tett a rendőrségen az eltűnt készülék ügyében, ami azóta sem került elő. Elmondta, hogy nem egy kisértékű mobiltelefonról volt szó és bár nem akar senkit megvádolni semmivel, az biztos, hogy a készülék eltűnt. Kifejtette, hogy az iskola felelőssége vigyázni a készülékekre és ennek már az első héten sem voltak képesek eleget tenni, így szeretné, hogy ebből az esetből tanuljon az intézmény és más szülő ne járjon pórul.

A telefon továbbra sem került elő és bár folyamatosan zajlik az egyeztetés az iskolával, új részletekkel nem tudtak szolgálni és egyelőre még zajlik a vizsgálat.

A szeptemberi iskolakezdési botrány nem csitul.

A fórumokon gyakorlatilag azóta is kifogyhatatlan témát szolgáltat az új rendelet, hiába telt már el két hét, egyre újabb és újabb sokkoló történetek látnak napvilágot arról, hogy a dolgozók sem tudnak mit kezdeni az új helyzettel.

Abban mindenki egyetért, hogy rengeteg plusz terhet helyez ez a tanárokra és a dolgozókra, ugyanis nincs egy meghatározott protokoll a naponta elkobzott készülékek gyűjtésére, tárolására. Minden iskolában más végzi ezt, van ahol a tanár dolga, de olyat is lehetett olvasni, ahol ezt a gondnokra bízták, de nem egy szülő számolt be például arról, hogy ahol a fia tanul, ott a büfében vannak letétbe helyezve a készülékek.

Több helyen összefogtak a szülők és megpróbálnak valamilyen megoldást találni a durva szabályozás ellen, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy ebben nem lesz változás. Azonban ha további készülékek tűnnek el, az jelentős terhet helyez a rendőrségre is, mivel értelemszerűen kötelesek kivizsgálni minden hozzájuk beérkező bejelentést. Ezeknek része a kihallgatás is, ez pedig az iskola dolgozóinak, a szülőknek és a gyermekeknek is sok plusz idő és kellemetlenség.