promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Virágzik a TikTokmaffia Magyarországon, alvilági módon fenyegetik a népszerű felhasználókat

Virágzik a TikTokmaffia Magyarországon, alvilági módon fenyegetik a népszerű felhasználókat

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Védelmi pénz helyett már ez a divat, nem lehet csak úgy bezsebelni az ajándékokat.

A TikTok az internet egyik legfurcsább, mégis legsikeresebb szeglete, amit rengetegen használnak arra, hogy megéljenek belőle. Ez mások jóindulatán múlik, cserébe pedig a legtöbbször teljesen hülyét csinálnak magukból a felhasználók.

Komplett iparág épült erre már Magyarországon is, és nem lehet csak úgy beszállni, ugyanis keményen megsarcolják azokat, akik anyagilag is ki akarják használni a népszerűséget, méghozzá gyakran fenyegetőzéssel, alvilági módszerekkel. Egy a Threads-en megjelenő posztban részletesen kifejtik a jelenséget, ami egyszerre megdöbbentő és ijesztő:

Fenyegetik a népszerű felhasználókat

„Mielőtt valaki azt gondolná, hogy bárki milliókat tud keresni a tiktokkal, el kell keserítsem. Anno volt róla videóm tiktokon, de elég gyorsan töröltették a delikvensek. A tiktok párbaj közösség egy apró buborék amihez csatlakoznak a pénzes ajándékozók, akikből elég nagyot lehet szakítani. Ebben a buborékban közösen üzemelő párbajosok egymás között osztogatják az ajándékozókat mondhatni és ha te pl. Magyarországról kezdenél bele és belerondítanál a bubi épségébe, akkor bizony problémákkal kellene szembenézned”

– áll a baljós hangvételű bejegyzésben.

„Ez a probléma nem más, mint a TIKTOK maffia. Most igen....felhúzhatod a szemöldöködet, de van ilyen. Az újonnan próbálkozókat, akik megpróbálnak napi 10.000 forintnál nagyobb összeget összehozni és kezdenek érdekessé válni mások szemében, azt az ebben a buborékban lévők közös erővel próbálják ellehetetleníteni, akár testi erőszakkal való fenyegetés révén is. Gondolom másnak is furcsa, hogy állandó jelleggel mindig csak ugyanazok vannak terítéken, miközben jönnek újak is, úgy néz ki mintha új sztár születne de aztán egyik pillanatról a másikra eltűnnek.”

„2-3 fővel tudtam anno tiktokon beszélni a témáról, volt olyan, akivel beszélni sem kellett, de konkrétan agyba főbe verték mert ki akart tálalni. Fogalmam sincs, az emberek miért támogatnak bűnözőket vagy milyen késztetést éreznek arra, hogy semmirekellőknek pénzt küldjenek, de ideje lenne leállni vele, mert konkrétan egy bűnözői hálózat épült fel a tiktok párbajrendszere köré”

– áll a posztban.

Mint írja, általában azokat találják meg a rosszakarók, akik a radar alatt vannak, tehát az oldalon már van ugyan rajongói táboruk, ám azon kívül nem igazán ismerik őket. A nagyobb nevekkel, ismert emberekkel, celebekkel nem mernek így kikezdeni.