promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország nevével viccelődik egy étterem itthon, nem mindenki rajong a humorukért

Magyarország nevével viccelődik egy étterem itthon, nem mindenki rajong a humorukért

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Annyira szakállas poén, hogy a magyarok már rég nem nevetnek rajta.

Teljesen természetes dolog a nemzetek közötti poénkodás, a viccek többsége ártalmatlan, nincs benne bántó szándék, de vannak olyanok is, amiket már annyiszor hallottak az adott ország lakói, hogy mosoly helyett csak egy fáradt grimasz jelenik meg az arcukon.

Ilyen az, amikor a skótok fukarságán, vagy a bonyolult német szavakon viccelődnek, és persze nekünk, magyaroknak is kijutott ebből, amit általában az angol nyelvterületen élők sütnek el előszeretettel, és azt várják, hogy ugyanolyan jól szórakozunk majd ezen, mint ők maguk.

Ez a Hungary – hungry „vicc”, az angolul beszélők pedig valahol, valamikor el fogják ezt sütni, főleg ha valami étellel kapcsolatos téma kerül elő, hiszen csupán egyetlen betű különbség van az angolban az éhes és Magyarország között.

Egy étterem is Magyarország nevével viccelődik

Valaki úgy tűnik, ebben is megtalálta az üzleti rést, hiszen egy hazai étteremnek a Hungry nevet választotta, a cégér pedig nemzeti színekben pompázik, egyértelműsítve így az utalást. Persze nem mindenkinek tetszik a poén, ám az tény, hogy meglehetősen egyedi nevet választottak.

Ami nem azt jelenti, hogy más ne próbálkozott volna már vele, létezik Budapesten egy Hung(a)ry? nevű étterem is, amely népszerű nem csupán a külföldiek, de a magyarok körében is, és rengeteg értékelést kaptak már. Többségük pozitív és kiemelik a személyzet kedvességét, úgy látszik, a névválasztás egyáltalán nem befolyásolta a véleményeket.

Talán nem is olyan rossz az, hogy Magyarország egy a gasztronómiához köthető viccet tudhat magáénak, hiszen ha egy külföldi meghallja ezt a poént, már rá is lehet fordulni a magyar ételkülönlegességekre, melyekből van bőven idehaza.

Rengeteg olyan videót láthattunk már, melyben külföldiek próbálgatják a magyar ételeket, mint a gulyást, a lángost, a kürtőskalácsot, és a legtöbbször kiemelik, hogy milyen finomak ezek és mennyire élettel teli ízesítésűek a magyar konyha legfinomabb fogásai.