promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A fél éve rothadó Big Mac-et vett elő a tiktokker, sokkolódott mindenki, amikor kinyitotta a dobozát
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fél évre eltettek egy Big Mac szendvicset, majd TikTok-on leplezték le, mi volt ezután a dobozban.

A McDonald’s nemzetközi gyorsétteremlánc továbbra is egyik legismertebb és legkedveltebb terméke a Big Mac, de persze a sajtburger népszerűségével nem igazán tud vetekedni.

Magát a Big Mac-et Jim Delligatti alkotta meg, aki több McDonald’s éttermet is üzemeltetett a Pittsburgh környékén. A szendvicset Delligatti első McDonald’s franchise-ának konyhájában készítette el, amely a Ross Township-i McKnight Roadon található.

A Big Mac 1967. április 22-én debütált Delligatti Uniontown-i McDonald’s-ában. Elsősorban azért született meg, hogy versenybe szálljon a Big Boy Restaurants Big Boy hamburgerével. A nagy meki szendvics népszerűnek bizonyult, és 1968-ban felkerült az összes amerikai McDonald’s étterem menüjére.

A Big Mac-nek két korábbi neve is volt, (Aristocrat és a Blue Ribbon Burger) azonban mindkettő megbukott a piacon. A harmadik név, a Big Mac, Esther Glickstein Rose-tól származik, aki egy 21 éves reklámügyi titkár volt, aki a McDonald’s főhadiszállásán dolgozott Illinoisban.

A anno McDonald’s bejelentette, hogy eltávolítja az összes mesterséges tartósítószert, ízesítőt és színezéket a Big Mac-ből.

Csorba Dániel most csinált egy tesztet, aminek a végeredményét fel is tette TikTok-ra. Az általa vásárolt Big Mac három hónapot töltött a hűtőben, majd három hónapot azon kívül is. Csorba az ikonikus mekis kaját még karácsony előtt vásárolta meg.

Az influenszer megvizsgálta alaposan a szendvicset, de hogy mit talált a dobozban, az a TikTok-videóból kiderül. Az biztos, hogy sokan meg fogtok lepődni. Annyi biztos, hogy ez a Big Mac nem fog belekerülni a reklámokba, de az acélgyomrúak sem fogják már elfogyasztani.

„Mivel 35 éve eszem, szerintem 1000 évre tartósítva vagyok”

- írta az egyik kommentelő.

@csedetiktok

Így néz ki egy fél éves bigmac

original sound - Csorba Dániel
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás