promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat a McDonald's és a Burger King háborújában, szétoltotta egymást a két gyorsétteremtitán
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világon aligha létezik olyan ember, akinek ne lenne véleménye a fenti két, ikonikus gyorsétteremről. Azonban gépekről eddig még nem esett szó.

Mivel a csatározás emberi szinten már egyszerűen eldönthetetlen és szinte folyamatosan egymás mellett halad a két cég, így a McDonald's úgy döntött, hogy egy új, friss elme segítségét kéri, hogy ugyan nyilvánítson már végre véleményt ebben az áldatlan állapotban.

Sok embert meglephet a dolog, de a két éttermet majdnem teljesen ugyanakkor alapították: a Burger King 1954-ben, Floridában nyitotta meg első éttermét, míg a McDonald's 1955-ben, Des Plains-ben tette fel magát a térképre.

Így a két étterem a kezdetektől verseng egymással, hiszen mindketten az igazi burgernagyhatalom címre törekszenek.

Az étterem két ikonikus szendvicse valószínűleg senkinek sem cseng ismeretlenül: míg a Meki a Big Mac szendviccsel nyomul, addig a Burger a Whopperrel törne az élre.

Erre jöhetett egy zseniális marketinglépés, a Mekisek megkérdezték a mesterséges intelligenciát, hogy:

Mi a világ legikonikusabb burgere?

A válasznak pedig igazán örülhetnek, ugyanis az AI nem mást mondott, mint a híres Big Mac szendvicset. Több se kellett az étteremnek, plakátra is dobták a kérdést a válasszal, azonban a riposzt sem sokáig váratott magára, ugyanis a Burgeresek pedig azt kérdezték ChatGPT barátunktól, hogy:

És melyik a legnagyobb szendvics?

Mire a gép azt válaszolta, hogy az bizony a Whopper.

Már önmagában zseniális ez az egész, de a két cég a két plakátot bizony egymás melletti helyre tette ki, ezzel ismét az emberekre bízva a döntést, a végtelen gyorsétteremháborúban. Természetesen egyik étteremért sem kell aggódni, az egészséges versenyzés mindenkinek előny és hiába egymás konkurensei, remekül megférnek a piacon.

Itt megnézhetitek a két plakátot, szerintünk jó adag önirónia kell ahhoz, hogy ezt így bevállalják, mindenesetre zseniális lett:

Ha megéheztetek, akkor irány valamelyik étterem és válasszátok a nektek legjobban tetsző szendót, de az sem baj, ha esetleg mindkét étterembe benéztek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás