promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az olasz maffia is beszállt a kóla háborúba, végre kiderült, hogy a Pepsi, vagy a Coca a jobb
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alig hiszem, hogy van a világon olyan ember, akinek ne lenne véleménye abban a régóta húzódó vitában, hogy a Pepsi, vagy a Coca Cola az ízletesebb nedű, konszenzus azonban eme égető kérdésben nem született.

Kezdjünk egy kis történelemmel: A Coca Colát 1892-ben alapították Atlantában, nem sokkal ezután pedig, 1898-ban Észak-Karolinában elkészült az első Pepsi kóla is. A cég cég azóta töretlenül rivalizál egymással, korszakonként változott az, hogy melyik termékből fogyasztottak többet a vásárlók.

Nem kell azonban véres ellenségeskedésre gondolni, természetesen a piac elég nagy két szereplőnek is, így a kettejük versenye mára már amolyan vicces adok-kapokba ment át: szinte minden reklámjukban megjelenik a konkurens termék és fordítva. Egymás reklámjaira reagálnak.

Ha egyikük leszerződtet egy A listás sztárt, akkor a másik kettőt is szerez és így tovább. Valószínűleg egy egész marketingcsapat ötletel azon, hogyan vágjon vissza a csipkelődő reklámokra, azonban ebből mindkét cég bőven profitál.

Az alábbi videóban épp egy jól sikerült Pepsi reklámot nézhetünk meg, ahol nem kisebb személy adja le a szavazatát a termékre, mint egy igazi olasz keresztapa kislánya. A helyszín egy olasz bár, ahová egy betér egy ennivaló kislány az apukájával. Pizzát és Pepsi colát rendelnek, azonban a figyelmetlen csapos nagyot hibázik: Coca Colát tölt a gyereknek. Az ennivaló bongyor lányka ekkora megmutatja, hogy mi történik, ha valaki rossz üdítőt szolgál fel neki. Miután belekortyol az italba, vérfagyasztó hangon, a keresztapa stílusában (Marlon Brando szinkronilázában) oktatja ki a szerencsétlen pultost:

„Hé Csapos, gyere ide! Mindketten tudjuk, hogy Pepsi colát rendeltem, engem és a családomat is megalázol azzal, hogy Coca Colát adsz nekem. De mivel civilizált ember vagyok, így adok egy esélyt, hogy kijavítsd a hibádat. Érted?”

Az egész étteremben megfagy a levegő és a csapos él is a második lehetőségével: leteszi  a kislány az eredetileg rendelt Pepsit, aki ezután visszaváltozik édes kisgyermekké, udvariasan megköszönve a kólát.

A videó egy slussz poénnal zárul, ezt viszont már nézzétek meg ti, elöljáróban annyit, hogy ennyire puskaporos hangulatban ne durrogtassatok rágógumit:

Ha pedig további vicces videókat akarsz látni a két cég rivális reklámjaiból, akkor ezt az összeállítást semmiképpen se hagyd ki:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás