promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Furcsa üzenet érkezett az MVM-től, ezért késik napokat a számla a diktálás után

Furcsa üzenet érkezett az MVM-től, ezért késik napokat a számla a diktálás után

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Még mindig nem megy zökkenőmentesen a számlázás, sokan aggódnak, megérkezik-e a számlájuk.

Július elején jelentős fúzió történt a hazai árampiacon, az E.on Áramszolgáltató ugyanis beleolvadt az MVM-be, utóbbi ezzel az ország legnagyobb szolgáltatója lett, és ígéretük szerint mindez az ügyintézést is jóval egyszerűbbé teszi.

Akkor ezt írták közleményükben a felhasználóknak:

„Az egyetemes szolgáltatóváltozás a Dunántúlon élők mellett az Opus TITÁSZ szolgáltatási területén élő tiszántúli ügyfeleket érinti. Ezzel egységesen az MVM Next válik az ország teljes területének egyetemes áramszolgáltatójává”

– hozzátéve, hogy az árakat nem érintik a változások,

Ám hiába történt meg már több mint két hónapja az átállás, mostanában többen is fura üzenetet kaptak az MVM-től a diktálás után, miután a számlák még napokkal később sem érkeztek meg:

„Technikai hiba miatt aktuális e-számláját csak késve tudtuk Önnek megküldeni annak ellenére, hogy az már korábban elkészült. Kérjük, hogy a villanyszámlán feltüntetett fizetési határidőtől tekintsen el”

– írták, megadva az új fizetési határidőt.

Az MVM ügyfelei már korábban is panaszkodtak hasonlókra, előfordult olyan is, hogy egyesek hónapokig nem kaptak számlát. Ezúttal ez ugyan nem fenyeget, és néhány napon belül megküldték az elektronikus számlát, de nagyon úgy tűnik, hogy a nagy átállás után még maradtak hiányosságok.

Van olyan felhasználó is, aki korábban amiatt aggódott, hogy az E.onnál június végéig lehetett befizetni a számlát, és letölteni azt, így egy esetleges szolgáltatói reklamáció során nem tudta volna bizonyítani, hogy befizette. Erre az E.on az alábbit válaszolta:

„Ezúton tájékoztatjuk, hogy az informatikai rendszerek átállása miatt az E.ON Áramszolgáltató Kft. már nem tudta csoportos beszedési megbízás útján beszedni a 2024. június hónapban kiállított villanyszámla ellenértékét. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. várhatóan csak 2024. július 19. után lesz jogosult számlák benyújtására számlavezető pénzintézete felé, így az érintett számlák ellenértékének beszedése a megszokottnál később lesz”

– amiből az következik, hogy a türelmi idő is hosszabb volt az átállás miatt.