promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetést adott ki az MVM, minden magyarnak nagyon kell figyelnie
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről fontos, hogy minél hamarabb tudj.

Az utóbbi időben egyre többet cikkeznek az interneten, a közösségi média egyes felületein, illetve rengeteg közleményt is kiadnak a magyar szolgáltatók, de nemzetközi cégek is, hogy bizony egyre több csaló próbálkozik a nagyobb cégek nevében, és persze a pénztárcánkra fáj a foguk a próbálkozó csalóknak. Így pedig nem árt a héten legelább átböngészni az ilyen cikkeket, ahol ellenőrizni tudjuk, hogy éppen hol tevékenykednek körülöttünk csalók.

Az elmúlt időszakban számtalan közlemény látott napvilágot, és a csalók repertoárja is egyre kifinomultabb, nagyon résen kell lenni, hiszen szofisztikáltan használják a csalók a trükköket, amelyekkel rávehetnek minket, hogy adatainkat, esetleg rögtön a pénzünket kiszolgáltassuk nekik.

Most az MVM adott ki fontos figyelmeztetést, hogy csalók próbálkoznak, méghozzá hamis gázszámla-értesítőkkel Magyarországon, így pedig mindenkinek oda kell figyelnie. Most az MTI nyomán az Infostart is beszámolt róla, hogy az utóbbi időben csalók az MVM nevében küldhetnek nekünk ilyen hamis értesítőket, amelyek gyakran nem magyar címről érkeznek, sőt, valótlan előzményekre hivatkoznak, és utána egy adathalász oldalra irányítják át a gyanútlan ügyfeleket. Mint megjegyzik, ezeket fel lehet ismerni többek között arról, hogy gyakran tartalmaznak helyesírási hibákat, és nagyon sokszor magyartalan kifejezéseket is.

Mint megjegyzik a cikkben, az MVM Next online számlaértesítőinek feladója mindig az MVM Next online ügyfélszolgálat, minden esetben szerepel rajta a szerződéses folyószámla száma, a számla száma is, illetve természetesen az átutaláshoz szükséges adatok is. Hozzáteszik, hogy online ügyfélszolgálati honlapjukon sosem kérnek bankkártya adatokat, ezeket a biztonságos banki felületen kell csak beírni.

Ezeket a csaló értesítőket az MVM ügyfélszolgálatának is tudjuk jelenteni, valamint az adathalasz@mvm.hu címre is tudjuk továbbítani.

Tájékozódni szeretnél még az internetes csalások témakörben?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás