promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gmail-t használsz? Rendkívüli hír jött, óriási megdöbbenés érhet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos közlemény jött, amelyről jó ha tudsz.

A digitális térben egyre több változás történik, és egyre gyakrabban, amelynek legfőbb oka az, hogy bizony emelni próbálják a biztonságunkat. Aki annyira nem is olvasgat bele a csalásokkal, adatlopésokkal vagy éppen adathalászattal foglalkozó topikokba, manapság már az is értesülhet a legújabb fejleményekről, hiszen a médiában egyre többször van szó ezekről. Sokszor népszerű YouTuberek a saját példájukon keresztül mutatják meg nekünk, hol lehet felismerni azokat, akik át akarnak verni minket.

Szóval egyre többször történnek épp ezeket az adatlopási lehetőségeket minimálisra csökkenteni akaró változtatások.

A Google emailküldő szolgáltatása, a Gmail háza tájáról az elmúlt időszakban rengeteg hír érkezett, például mostában nagyon virális topik a nem használt emailfiókok esetében bekövetkező változás, amely nagyon sok embert érinthet világszerte, és sokan még csak most kezdenek intézkedni ezekkel kapcsolatban. Most többek között a Rakéta is beszámolt egy hosszú cikkben arról, hogy ne lepődjünk meg, ha a Gmail többször fogja kérni majd az elkövetkező időszakban a a jelszavunkat, mint tette azt korábban. Most már érzékeny beállítások módosításakor is rákérdez a jelszavunkra,

így pedig sokkal gyanakvóbb, mint korábban volt.

A gyanakvás pedig a biztonságunkat célozza, hiszen eddig meg lehetett csinálni azt is, hogy valaki odaült a gépünkhöz és például egy ejlszóváltozással kapcsolatos információt a saját címére elküldött, hogy ne vegyük észre, hogy valaki más szeretne bejutni a fiókunkba. A Gmail az elmúlt időszakban sok olyan változtatást jelentett be, amelyek szigorítások, és a biztonságunkat szolgálják. Ilyen például a kétlépcsős azonosítás is, amely már sokaknak kötelező is a Gmail-nél.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás