promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nevetséges tartozás miatt szállt rá a NAV egy fiatal srácra, egyre többen számolnak be hasonlóról

Nevetséges tartozás miatt szállt rá a NAV egy fiatal srácra, egyre többen számolnak be hasonlóról

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Mintha lerövidült volna a türelmi idő, ma már kisebb pénzek miatt is inkasszálhat a hatóság.

Az adótartozás sosem jó móka és bizony manapság már korántsem olyan toleráns a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amely egy a Redditen megjelenő beszámoló szerint meglepően kis összegű késedelem miatt megindult a végrehajtás.

„Van tapasztalatom, mert több év is volt az életemben, ami munkanélküliként telt, ilyenkor hol egyszerűsített melóból fizettem, hogy édesapám fizette ki a TB-met. Régen egyszer megesett, hogy 110 ezres felhalmozott tartozásért indítottak végrehajtást, az jó buli volt, de most egészen pontosan 17 ezer Ft azaz 17 ezer Ft tartozás plusz 7 ezer Ft késedelem miatt kaptam inkasszót”

– írta a posztoló, később pedig többen is hasonlóról számoltak be.

„Tényleg baj lehet. Feleségem 2022-ben gyesen volt, melóból ment táppénzre, majd gyesre. 2023 év végén küldött neki a NAV egy 50ezres csekket, hogy 2022-ben nem fizetett járulékot. Még az atya úristennek is írtunk, telefonáltunk, emaileztünk, hogy ezt mégis hogy, hisz gyesen volt, biztosítva??!? Végül múlt hónapban nagy kegyesen megszüntették az eljárást ellenünk, a büntinek meg sztornó”

– fogalmazott egy kommentelő.

Volt olyan is, aki arra panaszkodott, hogy egy közel másfél évtizedes „tartozás” miatt találták meg, holott biztosítva volt. Más úgy vélekedett, hogy gyanús, mennyire „lehajol az apróért” a hatóság, ami szerintük azt jelezheti, hogy kevés a pénz az államkasszában.

Valóban ennél kevesebb összegért is megindulhat a behajtás, mint arról egy másik hozzászóló is beszámolt:

„Május elején hajnal kettőkor arra keltem, hogy jött egy e-mailem. Félálomban megnéztem mi az, hát kaptam tárhelyre egy kedves üzenetet, amiből akkor még csak annyit láttam, hogy NAV Végrehajtás. Jól bepánikoltam, amitől szinte azonnal felébredtem. Mint kiderült, 1532 ft TB tartozásom volt, amit el is utaltam mindjárt, utána pedig egész éjjel forgolódtam, amiatt az ideg miatt amit belém vágtak. Hajnalban, 2:16-kor ne zaklassanak már végrehajtással, főleg ne ilyen nevetséges összeg miatt”

– írta.

Természetesen bármilyen apróságnak is tűnhet néhány ezer forintnyi tartozás, érdemes figyelemmel követni az Ügyfélkapun az Adószámlát, aminek lekérdezésével pillanatok alatt megtudhatjuk, mennyit kell befizetni a NAV felé, milyen határdiővel, elkerülvén így a fent említett kellemetlenségeket.