promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kétségbeesett üzenetet küldött a MÁV az embereknek, annyi tragédia történt az elmúlt napokban

Kétségbeesett üzenetet küldött a MÁV az embereknek, annyi tragédia történt az elmúlt napokban

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

A vonat nem tud megállni, hiába észleli a mozdonyvezető a bajt.

Döbbenetesen sok tragikus esemény történt az elmúlt időszakban a vasúti síneken. Talán az elmúlt néhány nap történései voltak a legszomorúbbak, hiszen két tinédzser is életét vesztette a vasúti átjárókban.

Egy 16 éves fiatalt Gyálon gázolt el a vonat, aki a telefonjára figyelt, miközben zenét hallgatott, így nem vette észre az érkező vonatot. Egy 14 éves lány pedig a piros jelzés ellenére szaladt át a vonat előtt, de már soha nem ért át a túloldalra.

Csak az átjárókban idén már 15-en vesztették életüket, a közelmúltbeli tragédiákkal együtt pedig 56-ra nőtt a 2024-ben bekövetkezett balesetek száma. A MÁV folyamatosan kampányol azért, hogy figyelmesebben közlekedjenek az emberek a vasúti átjárók, sínek közelében. Nem csupán a gyalogosoknak, hanem a járművezetőkhöz is szólnak, hiszen az autósok között is gyakori, hogy áthajtanak a piros jelzés ellenére.

Múlt héten Cegléden történt tragédia, akkor az állomáson is veszélyben voltak az utasok, egy autót gyakorlatilag maga előtt tolva haladt át a vonat, az embereknek pedig fedezékbe kellett vonulniuk. A jármű vezetője azonnal életét vesztette.

A MÁV most ismét egy videót tett közzé, melyben Molnár Péter mozdonyvezetőt szólaltatták meg, aki sajnos már több halálos balesetnek is tanúja volt:

„Eddigi pályafutásom alatt 8 embert ütöttem el, higgyék el, ez rettenetes érzés. Épp ezért kérem önöket magam, és valamennyi kollégám nevében, hogy a vasútüzemi területen, állomásokon, pályaudvarokon, vasúti átjárókban fokozott figyelemmel közlekedjenek.”

„Szeretnénk kérni önöket, hogy a fül- és fejhallgatók, valamint a mobiltelefonok használatát erre az időre függesszék fel. Hatalmas tömeggel érkezünk, több száz méter a fékút távolsága, amennyiben belépnek elénk, esélytelen megállnunk”

– fogalmazott.