promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfagyasztó fotó, szó szerint felnyársalta a vonat az autót, a MÁV igyekezete ellenére is sok a baleset az átjárókban
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kisebb csoda, hogy senki nem sérült meg a rémisztő ütközésben.

Autó és vonat ütközésénél három dolog egészen biztos. Az egyik, hogy az autós figyelmetlenségével szinte minden baleset elkerülhető lenne. A másik, hogy a vonat féktávja jóval hosszabb, így hiába észleli a mozdonyvezető a bajt, sokszor már nem tud mit tenni. A harmadik, hogy ilyenkor csak a szerencse/sors/teremtő segíthet elkerülni a tragédiát.

A Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó S21-es vonattal múlt héten Inárcsánál ütköző autósnak és utasainak pedig kijutott a szerencséből, hiszen a képek alapján a vonat ütközője gyakorlatilag felnyársalta a járművet, és ha valaki azon az oldalon ült volna, szinte biztosan végzetes a baleset. A beszámolók szerint viszont senki nem sérült meg, azonban a közlekedés így is hosszú órákig szünetelt a vonalon.

Habár az átjáróban csupán andráskereszt volt, ez csak még nagyobb körültekintésre kellene, hogy ösztönözze az autósokat. Igazából a fénysorompó fehér jelzésénél is nagyon alaposan körül kell nézni, hát még itt.

Ugyanezen a napon, alig néhány órával később Adácsnál egy vonat és egy kamion ütközött, a mozdony ebben az esetben ki is siklott, itt a fény- és félsorompó technikai okok miatt nem működött – szintén kiemelten kell figyelni az átjáróban ebben az esetben is a sofőröknek.

Hatalmas probléma az átjárókban történő balesetek száma, épp ezért a MÁV két évvel ezelőtt kampányt indított, hogy felhívja a közlekedők figyelmét, akkor ezt írta az állami vasúttársaság:

„Magyarországon 2021-ben összesen 62 ember halt meg vasúti balesetben a KRESZ szabályok megszegése, vagy a közlekedők figyelmetlensége miatt. Vasúti átjárós baleset 86 volt, amiből 16 követelt emberéletet 17 áldozattal, 15 végződött súlyos- és 14 könnyű sérüléssel, a többi esetben anyagi kárt regisztrált a vasúttársaság.”

Forrás: Kékvillogó, MÁVINFORM

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás