promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Drámai videó a Keletinél kisiklott vonatról, a rémült utasok a vágányok között botorkáltak

Drámai videó a Keletinél kisiklott vonatról, a rémült utasok a vágányok között botorkáltak

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Centiken múlt a tragédia, még most is hatalmas a káosz a környék vonatközlekedésében.

A vasárnap esti balesetet követően még mindig tart a műszaki mentés a Keleti pályaudvarnál. Csaknem százan dolgoznak, hogy minél előbb megindulhasson a forgalom, az érintett járatok pedig addig a többi budapesti állomásokra futnak be, és innen is indulnak tovább.

Mint azt Pafféri Zoltán, a MÁV szeptember 1-től távozó vezérigazgatója elmondta az eset kapcsán tartott sajtótájékoztatón, összesen öt kocsi siklott ki, és bár személyi sérülés nem történt, valamint a felsővezetékek sem sérültek meg, a romok eltakarítása és a kocsik visszaemelése miatt így is legkorábban kedd délelőtt indulhat újra a vonatközlekedés a Keletiben.

Mindeközben egyre több nyugtalanító részlet derül ki a balesetről, és egy fotót is közöltek, amin az látszik, hogy az egyik kocsi megdőlve állt meg és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem borult fel.

A Telexhez eljuttatott olvasói beszámolók szerint az utasok nagyjából 15-20 perc várakozás után maguktól hagyták el a szerelvényt, csomagjaikkal együtt átsétálva a síneken, ami már önmagában is komoly biztonsági kockázatot rejt magában.

A Redditen olvasható beszámolók szerint ugyan a kalauz felszólította az utasokat, hogy ne hagyják el a szerelvényt, sokan mégis leszálltak, a síneken csomagokkal botorkáló, majd később betonkerítésen átmászó emberekről egy videó is készült. Az egyik kocsiból pedig egy olyan fotó látott napvilágotamin látszik, hogy a kisiklott vonattól mindössze méterekre állt meg egy érkező szerelvény.

A beszámolók szerint a másik vonat vezetője vészfékezni kényszerült, így elkerülte a balesetet, ami annak ellenére is komoly veszélyt jelentett, hogy a szakaszon 40 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. A MÁV feltételezése szerint váltóhiba idézhette elő a kisiklást, a kár pedig százmilliós nagyságrendű, nem beszélve a kimaradt járatokról, valamint a jelentős késésekről.