promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen dolog történt Bulgáriában nyaraló magyarokkal, a rendőrség csak megvonta a vállát

Kegyetlen dolog történt Bulgáriában nyaraló magyarokkal, a rendőrség csak megvonta a vállát

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Hiába kértek segítséget, hiába látott mindent a kamera, a hatóságokat mindez nem nagyon érdekelte.

Alapszabály, hogy külföldön extra óvatosnak kell lenni, hiszen nem tudhatjuk, mikor járunk épp veszélyes környéken, és nagyon kellemetlen következményei lehetnek, ha ellopják a tárcánkat, amiben ott vannak az irataink is. Sajnos ennek a történetnek a szereplői ennél sokkal rosszabbul jártak, és konkrétan mindenük odalett:

„Sziasztok, tegnap kaptunk egy hívást kedves barátainktól, hogy hazafele bulgáriai nyaralásból, az autópályán amíg félreálltak kivenni valamit a csomagtartóból, az új autójukba bepattant egy maszkos csávó és elhajtott vele…”

„A rendőrség kb. legyintett, hogy ez itt mindennapos. Minden iratuk, ruhájuk, telefonjuk odalett. Csináltatniuk kellett s.o.s. Útlevelet a konzulátuson, hiszen anélkül nem hagyhatják el az országot, nem tudnak bejönni Magyarországra. Értetlenül állok az egész előtt, hogy ilyen hogy történhet. Van bárkinek bármi tapasztalata mit lehet tenni?”

– írta kétségbeesetten egy posztoló a Redditen.

Sajnos ilyenkor nem sok tanácsot lehet adni azokon kívül, melyekkel a poszt alatti kommentekben is találkozhatunk. Hiába van kamera, a helyi rendőrség csak annyit ígért, hogy jeleznek, ha előrelépés van az ügyben, ám ez eddig nem történt meg.

Remélhetőleg volt biztosításuk, és megnyugtató megoldás születik az amúgy nagyon is nyugtalanító esetre. Kerülve a hibáztatást, de ha megállunk és kiszállunk az autóból, mindig zárjuk be, akár Bulgáriában vagyunk, akár máshol, hiszen elég egyetlen pillanat ahhoz, hogy valaki eltulajdonítsa a járművet.

Mint ahogy a bajba jutott magyarok is reménykedhetnek Casco esetén, ahogy azt az egyik hozzászólásban írják:

„A biztosító nem fog téríteni. Lopás esetén a Casco kártérítési eljárás úgy indul, hogy vidd be a forgalmit és a kettő darab slusszkulcsot. Ha bármi hiányzik ezekből mehetsz is haza”

– fogalmaztak.