promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Visszataszító dolog történt egy balatoni strandon, egy vadidegen gyerekeket fényképezgethetett

Visszataszító dolog történt egy balatoni strandon, egy vadidegen gyerekeket fényképezgethetett

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Egy szintén gyermekével sétáló anyuka számolt be a borzalmas esetről.

Manapság már mindenkinek ott lapul a zsebében a telefonja, amivel bármit megörökíthet, mégis vannak írott és íratlan szabályok, amiről minden jóérzésű ember tudja, hogy illik betartani.

Ám sajnos hiába kellene alapvetőnek lennie, hogy idegeneket nem állunk neki kérdés nélkül fotózgatni, mégis vannak olyanok, akik visszaélnek a technológiával, és vérlázító dolgokra használják telefonjukat, fényképezőgépüket.

Különösen visszataszító az, ha valaki beteges hajlamait éli ki ilyen módon, és bár bizonyíték ebben az esetben nincs, már a gyanú is elegendő lehet ahhoz, hogy ilyen esetben a legrosszabbra gondoljunk.

A Threads-en egy anyuka számolt be egy ehhez hasonló esetről, ami teljes joggal akasztotta ki a kommentelőket.

„Balaton. Kimentünk a strandra a gyerekkel. Kevesen voltak. A lépcső mellett ült talpig felöltözve egy idősebb szikár férfi, ölébe eresztve egy teleobjektíves fényképezőgép. Még néztem is, hogy milyen korán jött naplemente fotózáshoz. Aztán befutott egy család bikinis kislányokkal és a pasi hirtelen fotózni kezdett, csak úgy kattogott a gép. Hirtelen érdekes lett a táj. Elmentünk onnan de azóta is rosszul érzem magam. Bizonyítékom nincs, csak nagyon rossz érzésem, hogy nem tájfotós a manus”

– írta.

Kommentek hada jelent meg a poszt alatt:

„Rögtön szólni kell a biztonságiaknak. Én már amiatt is szóltam, amikor full üres volt a lakótelep összes padja, de a manus mindig a játszótérrel szemköztibe ült, és bámult. Úgy buktattuk le, szóltam az anyukáknak álljunk be a pad elé, a játszótér szélén, ne lásson semmit, érdekes felállt, továbbment, legközelebb megint bámult, akkor intettem, hogy hess valamerre, de csak kajánul vigyorgott, mivel gyakran jártak arra rendőrök, és az egyik fiú apukája is az volt, igazoltatták, el is tűnt.”

A törvény egyébként nagyon szigorúan veszi a hasonló eseteket, világosította fel a többieket egy hozzászóló:

„Az új Ptk. szerint nem csak az ilyen fotó publikálása, de elkészítése is tilos. A bíróság ilyenkor már nem is mérlegel, egyből a lefényképezett alany javára dönt. Legközelebb nyugodtan szólj annak, akit fényképezett és/vagy hívj rendőrt, ha nem hajlandó ott és azonnal torolni a felvételt (Ez nem vonatkozik a tömegfelvételekre és a közszereplőkre, de úgy hiszem, ez itt nem volt kérdés)”

– írta.