promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kétségbeesetten kuporgatnak a magyarok az iskolakezdésre, így spórolnak a méregdrága tanszereken

Kétségbeesetten kuporgatnak a magyarok az iskolakezdésre, így spórolnak a méregdrága tanszereken

Helyi Hírek
Kategória fejléc

Egyre drágább a tanévkezdés, már egy gyereknél is rengeteg a kiadás.

Napokon belül becsengetnek, gyerekek milliói számára kezdődik meg az új tanév, ami a szülők számára komoly kiadást jelent, hiszen az infláció itt is „pusztít”, évről-évre drágábbak a tanszerek, a táskák.

Aki esetleg át tud menteni bizonyos dolgokat a következő tanévre, annak könnyebb lehet, ám a beiskolázás nem csak ennyiből áll, új cipő, tornazsák, kulacs, ételhordó, a sort lehetne folytatni, nem csupán néhány füzetből és ceruzából áll a bevásárlás.

Így aztán nem meglepő, hogy sokan ott spórolnak, ahol tudnak, hiszen egyszerűen nincs más lehetőségük. Néhány nappal az iskolakezdés előtt a Redditen is felmerült a kérdés, hogy mennyibe kerül mindez a szülőknek, és bár a szórás nagy, a legtöbben 40 ezer forint körüli összeggel számoltak egy gyermekre.

A spórolás relatív dolog, és nagyon nem mindegy, hogy min próbálnak meg takarékoskodni a szülők. Volt, aki a Temuról oldotta meg az iskolakezdéshez szükséges dolgok beszerzését, de olyan is akadt, aki épp a minőségi tanszerekben látja a megoldást, hiszen ezeket nem kell minden évben megvenni.

Olyan válasz is született, aki a tornaruhát a turkálókból oldja meg, de a szülők közül többen is figyelik az évközi akciókat, így akár jóval olcsóbban is beszerezhető egy leárazott iskolatáska – ami talán a legfontosabb a gyerekeknél.

Nem volt túl népszerű megoldás, de olyan véleményt is lehetett olvasni, miszerint a gyerekek korábban ajándékba kaptak bizonyos iskolaszereket, így tolltartót, kulacsot, más pedig azzal vigasztalta a kisgyerekes szülőket, hogy gimisként már úgysem kell sokat költeni, elég lesz néhány füzet és toll.

Az egyik szülő külföldi tapasztalatait osztotta meg, mint írta, csak a táska került 280 euróba, ami közel 110 ezer forint, amiből egyértelműen leszűrhető, hogy nem csupán Magyarországon drága mulatság az iskolakezdés.