promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fontos hír jött az 50 forintokról, amelyeket a visszaváltott üvegek után kapunk a REpont automatákban

Fontos hír jött az 50 forintokról, amelyeket a visszaváltott üvegek után kapunk a REpont automatákban

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Erről érdemes tudnod.

Több módon kaphatjuk vissza az 50 forintunkat.

Az elmúlt hónapokban folyton visszatérő téma a REpont-automaták kérdése, hiszen az új rendszer még csak nagyon rövid múltra tekint vissza, így nagyon sokan még nem tették az életük részévé, hogy mindig visszavigyék az üvegeket, miután otthon kiürítették azokat. Amikor viszont a géphez kerülünk, több opció közül is választhatunk, hogy szeretnénk visszakapni a pénzt, kérhetjük azt úgy, hogy levásároljuk az adott áruházban, kaphatjuk azt az applikáción keresztül a bankszámlánkra is közvetlenül, illetve van egy harmadik út, amelyet a kéeprnyőn is azonnal észrevehetünk,

ha elkezdjük a műveletet a REpont-automatákkal élesben a helyszíneken.

Felajánlhatjuk jótékony célra is az összeget, amelyet visszakapunk a bedobott üvegek után. Az Index megkeresésére pedig a Mohu azt is elárulta, hogy ilyen formában már 31 millió forint gyűlt össze. És azt is megtudhattuk ebből a cikkből, hogy a befolyt összeget majd év végén utalják át az intézményeknek.

Üvegvisszaváltás, jótékony célra.

Ezek a kedvezményezettek kórházak, gyermekgyógyászati intézmények. Az Index pedig azt is megjegyzi a cikkben, hogy pénzből pedig a mindennapi gyógyításhoz szükséges eszközök egy részét szerezhetik be ezek az intézmények.

Azt is megtudták, hogy kik 2024-ben a kedvezményezettek, és azt is közölte a lap, hogy milyen célra használják majd fel ezeket a pénzeket, mint azt közölték a cikkben is:

  • Heim Pál Országos Gyógyászati Intézet (A felajánlott összegből az intézet mára elavult digitális technikai és orvostechnológiai megújítását finanszíroznák.)
  • Bethesda Gyermekkórház (A támogatásból az egyes osztályokra eszközbeszerzéseket, illetve infrastrukturális fejlesztéseket terveznek.)
  • Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika (A támogatásból a mindennapi gyógyításhoz szükséges orvosi eszközöket terveznek beszerezni.)

(via Index)