promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos hírt közöltek a meteorológusok, a csapadékra is kitértek - részletes időjárás-jelentés

Súlyos hírt közöltek a meteorológusok, a csapadékra is kitértek - részletes időjárás-jelentés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

A meteorológusok előrejelzése szerint ilyen időjárásra számíthatunk majd az elkövetkező időszakban.

Az elmúlt időszakban nagyon kevés csapadék volt Magyarországon, ám a héten több helyen is nagyon hirtelen szakadt le az ég, így az is előfordult, hogy egyes helyeken villámárvizek alakultak ki. Ám záporokból és zivatarokból tényleg nagyon kevés van országszerte, a pénteki napra is csupán két magyar vármegye villog sárgán a meteorológusok térképén a HungaroMet figyelmeztető előrejelzéseket gyűjtő oldalán.

Két nyugati vármegyéről van szó.

Vas és Zala vármegye esetén villog tehát citromsárgán a térkép lehetséges zivatarokra figyelmeztetve.

A magas középhőmérséklet miatt viszont az egész országra citromsárga figyelmeztetés van kiadva péntekre. Bács-Kiskun vármegye és Csanád-Csongrád vármegye esetén másodfokú a figyelmeztetés. Mint a leírsában is olvashatjuk erre a két vármegyére vonatkozólag, a napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat.

De mikor jöhet csapadék?

A HungaroMet legújabb videós-térképes előrejelzésének azt a címet adták, hogy "Máglya-köz". A szakemberek pedig arról beszélnek, hogy továbbra is marad a kánikula, a frontmentes és döntően száraz idő Magyarországon. Így pedig tovább folytatódik az amúgy is súlyos aszályhelyzet hazánkban. Az előttünk álló egy-két hétben pedig nem kell számítani változékony időre, sok csapadékra, sok felhőre, sok záporra és zivatarra.

Jelentős változás nincsen kilátásban a kontinens időjárását tekintve sem.

De hogy mégis mire számíthatunk az időjárást tekintve?

Íme a részletek az időjárási helyzetünket tekintve: