promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű megaláztatásokról vallott egy BME-gólyatáborban járt lány, egyetlen napot bírt ki, később sírva hívta fel a barátnője

Szörnyű megaláztatásokról vallott egy BME-gólyatáborban járt lány, egyetlen napot bírt ki, később sírva hívta fel a barátnője

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Korábban is voltak már felháborító esetek, egyre több ilyenre derül fény.

Úgy tűnik, hogy az óvszerbotrány még csak a jéghegy csúcsa volt, azóta ugyanis a BME-VIK bodajki gólyatáborából is olyan hírek szivárogtak ki, miszerint megalázták a leendő hallgatókat, nem kaptak enni, és még vécére is csak úgy mehettek, hogy stopperórával figyelték őket a felügyelők.

Utóbbi kapcsán ugyan kiadott egy közleményt az egyetem vezetősége, miszerint a hallgatói képviseletek részvételével felállítottak egy munkacsoportot, amely vizsgálatot indít a gólyatáborok kapcsán, és méltóságot garantáló szabályokat alakítanak ki. Ám hiába a kezdeményezés, a múltban történt dolgokat már nem lehet meg nem történtté változtatni.

Egy fiatal lány arcát és nevét felvállalva mesélte el, mi történt vele korábban egy szintén BME-s gólyatáborban. Mint mondta, felháborítónak tartja a történteket, és ő maga is élt át hasonlókat az építészmérnöki kar táborában, ahol már a vonaton elkezdődtek a furcsaságok, lévén fel kellett ülni a csomagtartó rácsára, és kötelezően inni kellett egy röviditalból. Az ivás erőltetése később is folytatódott, és mindenféle szexuális jellegű feladatot kellett csinálniuk. Ilyen volt az is, amikor cukorkát kellett átadni egymás szájából, a lányoknak pedig a reggeli tornánál „pucsítaniuk kellett”, a HÖK-ös fiúk erre körbementek, „pontozva” a lányok fenekét.

És ez még csak a kezdet volt, ám Zsanett ezt már nem várta meg, hazaindult. A vonatot várva viszont még látta, ahogy „fürdőruhacserét” rendeltek el a fiúknál és a lányoknál. Elmondása szerint a barátnője sírva hívta fel, elmesélve, hogy az undorító vetkőztetős feladatok este is folytatódtak, a HÖK-ösök pedig tettek róla, hogy minél többen, minél kevesebb ruhában legyenek, és közben mindent megörökítettek.

„Remélem ezzel a videóval hozzá tudok egy kicsit járulni, hogy ne legyenek ilyen gólyatáborok a jövőben! Ha vannak saját történeteitek, kérlek küldjétek át nekem, és névtelenséget biztosítva tudtok segíteni, hogy ne történjen több ilyen”

– biztatta Instagramon a hasonló traumákat átélteket Barta Zsanett.