promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szétszedik a BME gólyatáborának szervezőit, beleremeghet a botrányba a neves intézmény

Szétszedik a BME gólyatáborának szervezőit, beleremeghet a botrányba a neves intézmény

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Egykori és jelenlegi hallgatók szörnyülködnek a történteken, nem tudnak szó nélkül elmenni a botrányok mellett.

A gólyatáborok lényege, hogy összehozza a hallgatókat, megismerhessék azt az új milliőt, amibe kerülnek, és felkészülten folytathassák tanulmányaikat a diákok, mindezt úgy, hogy szórakoztató módon váltanak a gimnázium és az egyetem között. Legalább is ez lenne.

Ám amit a napokban a BME gólyatábora kapcsán hallhattunk, az legkevésbé sem tűnik szórakoztatónak, és bár a szigor bizonyos szintig érthető, azt nehéz elfogadni, ha megalázó dolgokkal kell szembesülniük a fiataloknak.

Ami a BME-VIK bodajki gólyatáborában történt, azt már az egyetem vezetősége sem hagyhatta szó nélkül, és mint közleményükben írták:

„A Műegyetem az egyetemi vezetés és a hallgatói képviseletek részvételével felállított egy munkacsoportot, amely vizsgálatot indít a gólyatáborok kapcsán, felülvizsgálja az eddigi szabályozást, valamint a tapasztalatok és a kihívások alapján mindenki számára megnyugvást jelentő, biztonságot adó és a méltóságot garantáló szabályokat alakít ki.”

Erre azután került sor, hogy nyilvánosságra került, miket kellett elviselniük a gólyáknak, akiket a tűző napon gyalogoltattak, gurulós bőröndjeiket csak kézben cipelhették, miközben magázódva szólhattak a táboroztatókhoz, az első este pedig az összes táskát kipakoltatták és még a gyógyszereket is elkobozták - írta meg az RTL.

Természetesen a Threads-en is felkapták a témát, és rengeteg felháborodott poszt született:

„Nem tudok szó nélkül elmenni a BME- VIK gólyatáborának nevezett gulag szakköréről. 2-szer voltam felsőbbéves senior a PTE-MIK gólyatáborában, ahol olyan szabályok voltak amik simán betarthatóak , és az emberi méltóságot tiszteletben tartják. Mindenki imádta a tábort. Erre ti erkölcsrendészt játszva élvezitek, hogy hatalmatok felnőttek felett?”

– írta egy felhasználó.

„Évek óta ez megy a VIK gólyatáborban és bármennyire is nem akarják de szép lassan ki fog derülni mi is zajlik ott”

– áll egy másik posztban, egy harmadik reakció pedig a BME-VIK-nek tulajdonítja, hogy a HÖK „ismét szitokszó lett”.