promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megtörte a hallgatást a BME gólyatáborának szervezője az óvszerbotrányról, ezen már a fiatalok is besokalltak

Megtörte a hallgatást a BME gólyatáborának szervezője az óvszerbotrányról, ezen már a fiatalok is besokalltak

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Sokan inkább meg sem szólalnak, ha magyar szót hallanak.

„Abszurdisztán” – ez volt a legenyhébb kifejezés a vélemények között, miután kiderült, hogy a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatáborába nem vihetnek óvszert a leendő hallgatók, ezzel akarják ugyanis elkerülni a szervezők a szexuális légyottokat.

Sokan azt hitték, hogy ez csak valami bizarr vicc, aztán a hivatalos házirendből kiderült, hogy mégsem, hiszen a kondom mellett még egy sor másik dolgot, így hajtógázas dezodort, körömcsipeszt, de még borotvát és energiaitalt sem szabad bevinni a gólyatábor területére.

Érthető módon komoly felzúdulást okozott a döntés, melyre az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke, Radácsi Kristóf maga is reagált:

„Valóban igaz, hogy a gumióvszer »a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik«, azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet. A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus.”

Hogy ezt milyen módon kívánják ellenőrizni, az nem tisztázott, mindenesetre szigorú kontroll alatt lesznek a gólyák, még a szabadidejük során is. Persze a mémgyár egyből lecsapott a témára, mint ahogy a Threads-en is egyre több fiatal fejtette ki véleményét:

„Felnőttek bulizós táborban, óvszer nélkül. A BME egykezűleg megoldotta a magyar népességfogyást”

– írták egy posztban.

„Voltam BME-s gólyatáborban. Nagyon figyelnek arra, hogy semmilyen intim kapcsolat ne legyen senki kötött sem, mióta voltak a gólytáboros botrányok. Ezt úgy kell elképzelni, hogy szobabeosztás, lányok-fiúk külön épületben, ha valakik már a buliban félreérthetetlenül közeledtek, rájuk szólnak, illetve szobákat ellenőriznek. Kb. senkinek semmi esélye, hogy ilyesmiket csináljon. De az elején tisztázva vannak a szabályok, és amikor jelentkezel gólyatáborba, elfogadod őket”

– írták egy higgadtabb hangnemű bejegyzésben.

Egy szintén korábbi gólya pedig egy régi történetet osztott meg:

„16 éve a gólyatábori csapatversenyben még pontokat ért, hogy melyik csapatnál van mennyiségre több fogamzásgátló eszköz"

– szintén BME”.