promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Háborognak a Tapolcai-tavasbarlang látogatói, nagyon nem tetszik nekik valami, ami külföldön már régóta bevett szokás

Háborognak a Tapolcai-tavasbarlang látogatói, nagyon nem tetszik nekik valami, ami külföldön már régóta bevett szokás

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

A népszerű látványosságokat idehaza is elárasztják a turisták, ami nem mindenkinek van ínyére.

Magyarországon a tömegturizmus fogalma kicsit másképp működik, mint az olyan országokban, ahol tényleg vannak olyan látványosságok, ahol egy gombostűt sem lehet leejteni, olyan sokan furakodnak egyszerre a legjobb helyekre, hogy csináljanak egy szelfit.

Több külföldi országban nagyon nem nézik az ilyesmit jó szemmel a helyiek, és egyenesen a turisták ellen fordultak, ami talán elsőre érthetetlen lehet, hiszen rengeteg pénzt hoznak. Másrészt azonban ugyanekkora bosszúság is lehet, ha emiatt esélyük sincs miattuk normális életet élni.

Itthon ugyan a turizmus kisebb léptékekben van jelen, ettől függetlenül a határokat időben meg kell szabni, és tenni ellene, hogy ne legyen zsúfoltság a népszerű látnivalók környékén, hiszen az is sokat elvesz az élményből.

A Tapolcán található tavasbarlangot rengetegen keresik fel a szezonban, hogy csónakázzanak egyet a nem mindennapi helyszínen, ám mint a honlapjukon feltüntetik, a jegyet előre meg kell venni online:

„Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a sorban állás elkerülése érdekében a belépőjegyek többségét az online jegyfoglalási rendszerben értékesítjük. Az adott napra fennmaradó belépőjegyeket érkezési sorrendben adjuk el látogatóközpontunk jegypénztárában! Érdemes a délelőtti órákban megérkezni, mert hamar elfogyhatnak a helyszíni belépőjegyek! Online jegy aznapra nem vásárolható, legkésőbb a látogatás előtti estig meg kell vásárolni!”

Ez nem tetszett néhány látogatónak, akik nem néztek utána ennek, és lemaradtak a csónakázós programról. Többen is háborogtak emiatt:

„Badacsonytomajból feltekertünk Tapolcára, hogy majd megnézzük, erre az őr, vagy mit tudom én ki volt, közli velünk, hogy nem tud beengedni, mert a látogatólimitet elérték, ami 1200 fő. Úgyhogy akármennyire is meg akartam nézni a feleségemmel, én úgy döntöttem, hogy kihúzom a bakancslistás tételek közül”

– írta egy kommentelő.

„Mi sem jutottunk be, ki a fene gondolná ezt a hülye regisztrációt. Kirándulni megy az ember, gondolva, ahogy épp kényelmes. De az utcai fogadtatás, hogy nem foglaltunk előre időpontot, modortalan és lekezelő személyzet”

– háborgott egy másik hozzászóló.

Többen azonban felhívták rá a zúgolódók figyelmét, hogy igazán nem telik sok időbe és utánajárásba, hogy online, kényelmesen lefoglalják előre a jegyet.