promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen dolgot kértek egy magyar orvosi rendelőben, végül nem vizsgálták meg a beteget

Hihetetlen dolgot kértek egy magyar orvosi rendelőben, végül nem vizsgálták meg a beteget

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Ez már a sokat látott betegeket is kiakasztotta, újabb meghökkentő történet a hazai egészségügyből.

A magyarországi egészségügy sok sebből vérzik, orvosokból és ápolókból is hiány van, de a kórházak és rendelők állapota is hagy kívánnivalót maga után. Vannak olyan vizsgálatok, melyekre hosszú a várólista, és hónapokkal később tudnak csak időpontot adni.

A magánszolgáltatások éppen ezért drágák, és viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak. Akik az állami eü-t választják, azok közül pedig jó néhányan kerülhetnek olyan helyzetbe, mint az a posztoló, aki a Threads-re írta ki bánatát:

„Két nap sikertelen telefonálgatás után befáradtam az SzTKba személyesen időpontot kérni. A betegirányító egy olyan pulthoz irányított, ahol bent ült egy hölgy, de le volt függönyözve. Mondtam neki hogy elnézést, szeretnék időpontot kérni tüdőszűrőre."

-Csak telefonon lehet - szólt ki a sziluett a függöny mögül.

-Két napja próbálkozom telefonon, azért jöttem be , akkor MOST felhívom. "Jó."

„Kicsöng, felveszi, beszélünk a függöny két oldaláról. Egyszerre hallom a telefonból és a másik fülemmel. Hogy hol a logika, hol az EMBER, hol az egészségügy, azt nem tudom. Helyette maradt valami abszurd humor és meghökkenés. Végül időpontot sem adott, majd holnap telefonáljak…”

- fogalmazott.

Többen abszurdnak nevezték a helyzetet, más a Monty Pythonhoz hasonlította a szituációt, de olyan is akadt, aki bővebben is kifejtette véleményét:

„Szörnyű, ami az egészségügyben folyik. Mondhatnánk, hogy nem tehetnek róla. Ami részben igaz is, sokan belefáradtak az ott dolgozók közül. A legjobb mikor személyesen mész időpontot kérni és azt látod, hogy a kagyló félre van téve...ekkor esik le, hogy miért nem csörgött ki a telefon.”

– írta egy kommentelő a poszt alá.

Az sem meglepő, hogy volt olyan hozzászóló is, aki kismamaként inkább kinyögte a magánrendelés árát, csak hogy megvizsgálják végre.