promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ekkor fújhatják le a tűzijátékot, összeült az operatív törzs, érdemes várni az indulással

Ekkor fújhatják le a tűzijátékot, összeült az operatív törzs, érdemes várni az indulással

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Ekkor fújhatják le a tűzijátékot, összeült az operatív törzs, érdemes várni az indulással.

Rengetegen várták országszerte a négynapos hosszú hétvégét, sokan erre az időszakra időzítették a szabadságukat, és természetesen Budapestre is sokan indulnak útra családostól az ünnepi programokra. Ám az időjárás ezúttal is közbeszólhat, a döntéshozók viszont nem bízzák a véletlenre az események megrendezését, már a reggeli órákban összeültek, hogy megvitassák a lehetséges forgatókönyveket.

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kormánybiztos, nemzetközi szóvivő közösségi oldalán jelentette be, hogy kedd reggel 7 órakor megkezdte működését az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, melyben a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgáltató, a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapest Közút, és a fővárosi kormányhivatal is aktívan közeműködik.

„A szakemberek megerősített szolgálattal és erre az alkalomra telepített figyelő-mérő állomásokkal folyamatosan nyomon követik az időjárás alakulását. Az operatív törzs a Szent István-napi programsorozat egyes rendezvényeinek megtartásáról, illetve szükség esetén elhalasztásról a rendelkezésre álló információk alapján hoz döntést, amit természetesen minden lehetséges formában és csatornán meg is oszt”

– fogalmazott.

Kovács azt is aláhúzta, hogy az időjárás alakulásától függően, kora délután hozzák meg a rendezvényekkel kapcsolatos döntéseket. Arra kérte a lakosságot, hogy figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket, mielőtt útnak indulnának.

Az már hetekkel ezelőtt biztossá vált, hogy Hódmezővásárhelyen idén nem lesz ünnepi tűzijáték. Márki-Zay Péter, a város újraválasztott polgármestere ismét megerősítette, hogy folytatják a korábbi kezdeményezést, miszerint egyik évben megrendezik a látványosságot, a következőben viszont az állatvédőknek kedveznek, akik kevésbé hangos ünneplést javasolnak augusztus 20-ra.