promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Márki-Zay Péter olyan cifrát mondott a köztévés vitán, amire mindenki felkapta a fejét, még ő is nevetett rajta
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A műsorvezetők is meglepődtek, erre valószínűleg nem számított senki a stúdióban.

A csütörtök esti, EP-választással kapcsolatos köztévés vita sok szempontból rendhagyó műsorszám volt, megítélése azonban korántsem egységes. Sokan ugyanis úgy vélekednek róla, hogy minden volt, csak nem vita.

Való igaz, a vélemények és érvek ütköztetése nem igazán volt jellemző, a politikusok inkább csak saját álláspontjukat vázolták, ezt Németh Balázs műsorvezető is megerősítette:

„Betartották a játékszabályokat még azok is, akik előtte hergelni, vádaskodni, személyeskedni próbáltak. A többség előre készült, gyakorolt, megírta és megtanulta a szövegét. (Biztosan volt köztük, aki otthon felmondta a tükör előtt az egy- és kétperces hozzászólásait.)”

írta közösségi oldalán.

„Meglepő volt, hogy mennyire nem akartak / nem tudtak egymásra reagálni, pedig lett volna rá lehetőség minden megszólalásnál. Talán éppen amiatt történt ez, mert nem mertek eltérni az előre megtanult, időre kimért szövegtől”

– tette hozzá, kiemelve, hogy aki akart, az tudott fontos, értelmes dolgokról beszélni.

A felszólalók között volt az a Márki-Zay Péter is, aki az előző országgyűlési választások során az ellenzéki tömb vezetője volt. Hódmezővásárhely polgármestere fel is tette YouTube oldalára a teljes vitát, így azt a részt is, amiben volt egy meglehetősen vicces elszólása.

„Csak a Mi Hazánk…csak a Mindenki Magyarországa Néppárt a garancia arra, hogy legyen elszámoltatás is. Állítsuk helyre a jogállamot”

– hangzott el a kissé furcsa mondat, aminek kapcsán Márki-Zay is elmosolyodott, ám végül nem zökkent ki a mondandójából és befejezte a felszólalását.

Németh műsorvezetőtársa, Volf-Nagy Tünde ezt követően meg is jegyezte, hogy a polgármester majdnem kampányt csinált a Mi Hazánknak. Az ominózus pillanat 1:19:30-nél hallható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás