promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akkora bombát dobott le Magyar Péter, hogy a teljes ellenzék elkezdhet pánikolni
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erős számokat produkált a legújabb felmérés szerint Magyar Péter, aki már az EP-választásokon is tényező lehet.

Magyar Péter néhány nappal ezelőtt Facebook-oldalán már említést tett arról, hogy mérhető, sőt, meglehetősen erős számokat produkál a támogatottsága, a Nézőpont kutatása azonban most alá is támasztotta korábbi állítását.

Van azonban egy kis csavar a dologban, ugyanis a feltörekvő politikus egyébként még nem létező pártja nem a Fidesz szavazóbázisát kezdte el lemorzsolni, hanem az ellenzékét.

Mint azt a Nézőpont Intézet közölte, a Fidesz támogatottsága nem változott a februári 47 százalékhoz képest, a DK-MSZP-Párbeszéd koalíció mellé viszont odaért Magyar Péter, szintén 13 százalékos aránnyal. Mögöttük szorosan a Kétfarkú Kutya Párt áll 11 százalékkal, az elmúlt időszak legnagyobb vesztese azonban egyértelműen a Momentum, amely most be sem jutna a Parlamentbe a maga 4 százalékával.

Mindez azt is jelenti, hogy a magát centralistaként aposztrofáló Magyar szavazói ma leginkább az ellenzékiek közül kerülnének ki, a Fidesz pedig látszólag semmit nem gyengült a kegyelmi ügyet követően. A stabilitás ugyanakkor csalóka illúzió, hiszen Magyar Péter is mindössze néhány hét alatt vált fontos tényezővé a hazai politikában.

A következő hónapok kampánya akár még tovább erősíthet a jobboldali szavazóbázison, jelen pillanatban pedig úgy tűnik, hogy a kormánypárt és a baloldali ellenzék mellett a jobboldali ellenzék is szerezhet mandátumot az EP-választásokon.

Magyar Péter leendő pártja így lényegében az ellenzék harmadik ereje lehet, felbukkanása pedig mindegyik baloldali pártnak okozhat kisebb-nagyobb veszteséget. Az MKKP viszont akár jól is kijöhet a mostani helyzetből, amely mostanra a Mi Hazánk 6 százalékos támogatottságát is felülmúlta. Ez utóbbi azt is jelentheti, hogy folyamatosan emelkedik a nagyobb pártblokkokban csalódottak száma, akik Magyar Péter helyett inkább a Kétfarkú Kutyák felé fordultak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás