promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb csalás terjed az OTP nevében, azonnal a magyarok pénzére utaznak

Újabb csalás terjed az OTP nevében, azonnal a magyarok pénzére utaznak

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Így próbálkoznak, egy pillanatra sem szabad nekik bedőlni, a kártyaadatokat akarják kicsikarni.

Kitartóan próbálkoznak a csalók, legyen szó internetes vagy telefonos átverésről, gombamód szaporodnak az olyanok, akik banki szolgáltatóknak kiadva maguknak próbálják meg megszerezni az érzékeny adatokat.

Hiába a rengeteg biztonsági megoldás, kétfaktoros azonosítás, ujjlenyomat, a folytonos figyelmeztetés, sajnos még így is vannak olyanok, akikhez nem jut el, és bedőlnek az álnok csalóknak. Ők pedig bizalmaskodó hangnemben igyekeznek hozzájutni a magyarok keservesen megkeresett pénzéhez.

Hiába nem adjuk meg a telefonszámunkat, kézen-közön forgó illegális – és jó pénzért piacra dobott - adatbázisok segítségével így is hozzájutnak azokhoz, és tárcsáznak, majd jön a már jól betanult szöveg, amiből ráadásul most újat „fejlesztettek ki”.

Ezúttal azzal jönnek, hogy tudomást szereztek arról, miszerint valaki egymillió forintot akart leemelni a számlájukról. Itt már két adatot is megszerezhetnek egy csapásra a gyanútlan és megrémült áldozatoktól. Ha valaki visszakérdez, hogy ez mégis hogy történhetett meg, máris tisztában vannak azzal, hogy nagyobb összeget tartanak a bankszámlájukon.

Ilyenkor azt ígérik, hogy leellenőrzik a számlát, hogy megvan-e az összeg, amihez elkérik a kártyaszámot és a kártya hátulján található CVC-kódot. Egyrészt, ilyet egyik bank sem csinál, pláne nem telefonon, másrészt ezeket az adatokat soha nem kérik, semmilyen körülmények között.

Mi az, amit ilyen esetben tehetünk?

Általában magyar számról, magyar nyelvű csalók telefonálnak, és egyre kifinomultabb módon adják elő magukat, ám ez senkit ne tévesszen meg! Miután gyorsan leszereltük őket, érdemes megnézni a telefonszámot, rákeresni az interneten, sok esetben ugyanis másnál is ugyanerről a számról próbálkoznak.

Mindenképp tiltsuk a telefonszámot, a próbálkozást pedig érdemes jelenteni az adott banknak. Amennyiben sikerrel járnak a csalók, arra az esetre az OTP külön útmutatást készített, melyet itt lehet megtekinteni.