promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ítéletidő jöhet augusztus 20-án, elmoshatja a tűzijátékot a vihar

Ítéletidő jöhet augusztus 20-án, elmoshatja a tűzijátékot a vihar

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Egyre csak tolódik a hidegfront, épp a hosszú hétvégét teheti tönkre.

Valószínűleg sokan örülnének már egy alaposabb lehűlésnek, csakhogy ezt a szintű kánikulát általában heves zivatarokkal érkező hőségzáró hidegfront szokta megszüntetni. Egyelőre a nagy viharrendszerektől nem kell tartanunk, cserébe viszont még napokig marad a tikkasztó kánikula, legfeljebb néhány lokális zivatarral.

Csütörtök délután legfeljebb a Dunántúl nyugati részén lehet néhány helyen zivatar, frissítő csapadékról ugyanakkor nem beszélhetünk, ezek az úgynevezett légzuhatagok csak még fülledtebbé teszik az amúgy forró levegőt.

Az ország többi részén csupán gomolyfelhők takarhatják el a napot, ami Dél-Magyarországon perzsel leginkább, itt 38-40 fokig emelkedik a hőmérséklet, itt még este is 30 fok körüli lesz a hőfok és a leghűvösebb hajnali órákban sem csökken 20 fok alá – erre már csak az északi országrészben lehet esély.

Pénteken szinte teljesen hasonló forgatókönyvvel készül az időjárás, marad a kánikula, erősebb gomolyosodás szintén a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy zivatarral. Szombaton már többfelé lehet csapadék, Észak-Magyarországon már pár fokkal hűvösebb lehet, de a déli részeken továbbra is kánikula tombol majd, erős UV-sugárzással – így aki kinn is tartózkodik, a legmelegebb órákban lehetőleg kerülni kell a közvetlen napsütést.

Vasárnap már országszerte pattanhatnak ki zivatarok, délen viszont továbbra sem enged a hőség, itt még ekkor is 40 fok lehet. Hétfőn végre legalább 4-5 fokkal mérséklődik a forróság, felhősebb, viharosabb időre készülhetünk, nemzeti ünnepünkön szintén országszerte előfordulhat zápor, zivatar, utóbbi esetében viharos szélre számíthatunk, így az is lehet, hogy hatással lesz az időjárás a fővárosi tűzijátékra, illetve országszerte az ünnepi programokra.