promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali riasztás: felhőszakadás, légzuhatag, intenzív csapadék zúdul az országra

Azonnali riasztás: felhőszakadás, légzuhatag, intenzív csapadék zúdul az országra

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Intenzív csapadék és légzuhatag miatt adták ki a veszélyjelzést.

A kánikula még mindig tart, és egészen a hét végéig így is marad, aztán jön a hidegfront, és több fokos lehűlést, illetve esőt hoz magával, de a meteorológusok most azonnali riasztást is kiadtak, ugyanis a következő 24 órában intenzív csapadék, felhőszakadás, és légzuhatag zúdulhat az országra, ami kicsit felfrissítheti a levegőt a hőségben.

Szerda késő estig a Dunántúlon és kb. a Dél-Alföld térségében helyenként alakulhatnak ki zivatarok viharos (60-85 km/h) széllökés, jégeső (2 cm körüli vagy alatti), illetve nyugaton intenzív csapadék (15-25 mm) kíséretében. Kis valószínűséggel egy-egy helyen légzuhatag is előfordulhat (> 90 km/h széllökéssel) délután, este.

Az előttünk álló éjszaka az említett területeken kívül, egyre inkább északkeletebbre, súlypontjával a középső országrészben, majd északkeleten alakulhatnak ki helyenként zivatarok lokálisan intenzív csapadékkal (15-25 mm). Csütörtökön napközben helyenként számíthatunk zivatarokra az országban a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint a csütörtöki napon a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos időben lesz részünk, csak néhol valószínű zápor, zivatar. A légmozgás többnyire gyenge marad, de zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg erős, viharos széllökések.

Délutánra 32, 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet, ennél nagyobb forróság a Dél-Alföldön várható, ahol néhol 39, 40 fokot is mérhetünk.