promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Most lett végleg elege a budapestieknek, azonnali döntést sürgetnek a fővárosiak, Karácsony Gergelytől várják a megoldást

Most lett végleg elege a budapestieknek, azonnali döntést sürgetnek a fővárosiak, Karácsony Gergelytől várják a megoldást

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Idén tetőfokára hágott a botrány, volt, aki munkába sem tudott menni.

Budapesten élni mindig is ambivales érzéseket keltett: a főváros számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget kínál, ez viszont magában hordozza azt is, hogy az élet egy percre sem áll meg. Egy hétköznap délutáni programfüzetet felütve vagy 50 dologból választhatunk, a Gellért-hegyen tartott jógától, a művészszínházak kis darabjain át a gasztromómiai borvacsorákig. Mindig történik valami, pezseg az élet, nyüzsi van és zsúfoltság, de aki itt él, az vállalta ezt és a jól megszokott mindennapokban is megtalálja a módját a lelassulásnak, pihenésnek. De mi van akkor, ha erre semmi lehetősége nincsen? Ha már az ember nappalijába is begyűrűzött a buli és az ember esetleg olyan szerencsétlen, hogy Magyarország legnagyobb és leghíresebb eseményének a basszusa éppen a hálószobájában dübörög? Nos, olyankor még a legnagyobb lokálpatriótáknál is elszakad a cérna.

Évről évre visszatérő téma, hogy a Sziget fesztivál zajszintje, ami idén minden eddiginél nagyobb felháborodást váltott ki. A 6 napos esemény alatt számtalan lakó számolt be arról, hogy az éjszakai bulik miatt nem tudtak aludni, tehát egy hétig gyakorlatilag kialvatlanul látták el a feladataikat. Volt, aki annyira fáradt volt, hogy szabadságot kellett kivennie, de leginkább az időseket és a kisgyermekes családokat viselte meg a 6 napos rendezvénysorozat.

Leginkább a 3. a 4. és a 13. kerületben elégedetlenkedtek az ott élők, volt, aki még becsukott ablak mellett is tisztán hallani vélte a basszust, de aki nem rendelkezik klímaberendezéssel, annak esélye sem volt arra, hogy zárt ablakok mellet próbáljon megmaradni a lakásban a nagy nyári meleg mellett.

Karácsony Gergely főpolgármester kifejezetten figyel az ilyen jellegű bejelentésekre, évről-évre szót emel például a Hungaroringre közlekedő helikopteres taxik ellen, amik szintén nem kevés bosszúságot okoznak a polgároknak a Forma 1 időtartama alatt.

A Sziget hihetetlenül sikeres világszinten is, a legnagyobb fesztiválokkal emlegetik egy lapon, így egyértelmű, hogy megszüntetni nem fogják, azonban egyre jobban sürgetik azt a döntést, hogy az esemény ne a városon belül, a Hajógyári-szigeten kerüljön megrendezésre, hanem valami olyan külvárosi, nem lakott területe, ahol senkit sem zavar a gyakran hajnalig szóló hangos muzsika.

Erre vonatkozó tervek egyelőre nincsenek és mivel a tegnapi nappal véget ért a Sziget, így az indulatok talán elülnek, de az biztos, hogy a probléma ezzel nem kerül megoldásra. A Sziget egyébként külön fenntartott egy olyan bejelentő vonalat, ahol a lakossági panaszokat fogadták, a vonalak pedig a közösségi médiás bejegyzések alapján minden bizonnyal égtek, ám a fesztivál tartotta magát ahhoz az álláspontjához, hogy pontosan olyan hangerővel szólt a zene, amire engedélyt kaptak.

Persze azon álláspontot is szép számmal osztottál, hogy évente egy hetet ki lehet bírni, főleg a fiatalabb generáció volt az, akit nem zavart a hangzavar, sőt, többen viccesen megjegyezték, hogy így legalább ingyen hallgathatják azt, amiért mások súlyos tízezer forintokért vásároltak jegyet.

A tavalyi fesztiválról készült imázsfilm alapján mindenki döntse el, hogy van-e joguk panaszkodni a kerületi lakosoknak, vagy az az igazság, hogy aktuálisan éppen ebbe lehetett belekötni: