promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Óriásit balhézott a Velencei-tónál egy anyuka, több strandoló is összefogott a vállalhatatlan kölykei ellen - felháborító beszámoló a Velencei tó partjáról

Óriásit balhézott a Velencei-tónál egy anyuka, több strandoló is összefogott a vállalhatatlan kölykei ellen - felháborító beszámoló a Velencei tó partjáról

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Az egész part nyaralását tönkretette egyetlen család, mégis nekik állt feljebb.

Mindannyian voltunk már úgy, hogy egy nagyon várt kikapcsolódás kellemetlen helyzetbe fordult át. Ehhez nem kell sok, az élményt már egy kihangosított telefon, egy-két részeg ember, egy közösségi szabályokat be nem tartó dohányos, vagy épp egy kisgyermekes család is tönkreteheti.

Kedves Promotions.hu! A balhé rovatba szeretnék beírni, még most is rettenetesen fel vagyok az eset miatt háborodva és szerencsére, a magyarokra nem jellemző módon, hatalmas összefogást tapasztaltam, szóval merem remélni, hogy nem én vagyok az ökör. Egy barátommal érkeztünk a Velencei tóhoz egy kellemes nap reményében, amihez minden adva volt: szabadságon voltunk, volt szállásunk, a tó is kellemes hőmérsékletű volt, kedves volt hozzánk az idő. Ki is feküdtünk a partra és éppen hogy elkezdtük a napozást, letelepedett hozzánk egészen közel egy család. Anyuka, három gyerek.

Nem vagyok családos ember, nem is különösebben vágyok rá, de azért némi elképzelésem van a gyereknevelésről, arról meg aztán egészen határozott ismeretekkel rendelkezem, hogy mik azok a közösségi terekben megengedhető viselkedésformák, amik mindenkit zavarnak. Ilyenek például a szexualitásukat vadul megélő tinédzserek, a kihangosítva telefonáló emberek, a hangosan zenét hallgató emberek, a kicsi kutyilimutyilijukat mert olyan cukik póráz nélkül tartó emberek és azok, akik kijönnek, a neveletlen, hangos, üvöltő, félvad, tényleg üvöltő gyerekeikkel bárhova, ahol többen is vannak.

És hát ilyenkor látszik, hogy nem igaz az, hogy a magyarok egymást fúró emberek, van ott azért összetartás. Először csak a strandparteremre néztem rá, majd a tekintetem elkalandozott és összenéztem néhány emberrel: és láttam, láttam az összetartást.

Nem sokkal később egy férfi lépett oda az anyukához (aki egyébként szintén gyermekes volt és érdekes módon a kicsik teljesen kulturáltan szórakoztak):

Elnézést, megkérhetném, hogy egy kicsit halkabban legyenek?

Azonnal jött az ordas mélyről jövő ősanya válasz: hát tegyek lakatot a szájukra, vagy mi? Gyerekek, maga talán nem volt az?

És itt teljesen elborult a fejem, már csak azért is, mert a visszafogott férfi elindult vissza a strandtörölközőjéhez, mintha rosszat tett volna és kibukott belőlem, amire egészen addig gondoltam: Vagy esetleg rájuk lehetne szólni?

Az édesanya felszívta magát és válaszolt volna valami gondolom nagyon frappánsat és odaillőt, azonban előjött az a bizonyos szótlan összefogás, ami ha kibukik, legyőzhetetlen:

Ha maga nem tesz rájuk lakatot, akkor majd valaki más, de az nekik kellemetlenebb tanulság lesz. - mondta egy másik férfi.

Itt már borítékolva volt a botrány és többen is felszólaltak, az anyuka pedig indokolatlan okokat próbált odadobálni a felháborodott strand népének: 

Tudnák maguk milyen ennyi gyerekkel egyedül. Hogy képzelik?

Végül azonban egy idő után nem jutott szóhoz és szedelőzködni kezdett, kellően látványosan. Odahívta a gyerekeket és elmondta nekik, hogy a nénik meg a bácsik elüldözték őket, ma már nem tudnak játszani. Fejhangon üvöltve távozott a három gyerek, de mellé már az anyuka is sírt. Gondolom ha meséli valakinek, akkor mi leszünk a szemét rohadékok, pedig ez a történet egy mondatként így hangzana:

Óriásit balhézott a Velencei-tónál egy anyuka, több strandoló is összefogott a vállalhatatlan kölykei ellen.

Dehát ehhez némi önreflexió is kellene. Nem tudom, hogy hova mennek legközelebb kikapcsolódni, de mindenki vigyázzon.