promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nem Azahriah a legfiatalabb arénasztár: ismert magyar bandától vették el ezt a címet, pedig egyikük fiatalabb volt, mint a triplázó művész

Nem Azahriah a legfiatalabb arénasztár: ismert magyar bandától vették el ezt a címet, pedig egyikük fiatalabb volt, mint a triplázó művész

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Nem is gondoltuk volna, de a legendás zenekar tagja fiatalabban arénázott, mint a popsztár.

Azahriah igazi fenomén: szemtelenül fiatal kora ellenére már egy Magyarországon szinte páratlan sikerű YouTube-karrier és popkarrier van a háta mögött. A slágerek mellé olykor becsúszik egy-egy botrány is, ráadásul a véleményét sem mindig rejti a véka alá, mint ahogyan azt láttuk Majkával szemben a Puzsér-féle pofonbotrány kapcsán.

Azahriah progresszívan növelte rajongótáborát az évek során, mainstream sikerekben úszkál már évek óta, ennek az egyik tetőpontja pedig kétségtelenül az volt, amikor egymás után három alkalommal töltötte meg a Puskás-arénát, amivel akkor a legfiatalabb arénasztárrá vált Magyarországon. Vagy mégsem?

Kembe Sorel hívta fel a figyelmet arra a TikTok-csatornáján, hogy ez nincs így és efölött a média is elsiklott: mint mondta, erre neki is egy ismerőse hívta fel a figyelmet. Kembe megemlíti a Budapesti Sportcsarnokot, amelyhez 1999. december 15-én hajnali 5 óra 4 perckor riasztották a tűzoltókat, mert egy égve hagyott gyertya lángra lobbantotta az egészet.

A tűzoltók beavatkozása nem járt sikerrel, ezért a Budapesti Sportcsarnok porig égett, az új aréna pedig 2003-ra készült el és csak 2004. május 28-án adták neki a Papp László nevet. Ezt azért fontos felhozni, mert a Papp László jogelődje gyakorlatilag a Budapesti Sportcsarnok, így az ottani fellépőket is arénasztárnak kell tekinteni.

A Budapesti Sportcsarnokban 1991-ben lépett fel először a Bonanza Banzai nevű zenekar, amelynek tagjai akkor Kovács Ákos, Hauber Zsolt és Menczel Gábor voltak – utóbbi pedig a fellépés idején 20 éves volt, így 1 évvel fiatalabb, mint Azahriah, ezzel pedig ő a legfiatalabb arénasztár valaha.ű

Azahriah ugyanakkor egyéni előadónként valóban a legfiatalabb arénasztár, viszont ha nem nézzük a kategorizálást, akkor Menczel Gábor az, aki a „győztes”. Ez természetesen semmit nem vesz el Azahriah érdemeiből, ez inkább amolyan érdekesség, ami felett mindenki elsiklott, a sajtó jó része is.