promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nem Bochkor Gábor tette híressé Boros Lajost, itt a bizonyíték

Nem Bochkor Gábor tette híressé Boros Lajost, itt a bizonyíték

Borítókép:  TV2 Play
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Már jóval a rádiós karrierje előtt elhódította az ország szívét.

Mint azt mi is megírtuk, életének 78-ik évében elhunyt Boros Lajos, a magyar rádiózás modern történetének egyik legnagyobb alakja, akit egy egész ország szeretett. A Sláger Rádió Bumeráng című műsorát 10 éven át vezette, gyakorlatilag forradalmasították a reggeli rádiózást, százezrek szerették a műsorukat.

Boros Lajos kétség kívül a magyar rádiózás egyik legfontosabb, legemblematikusabb alakja volt, nem véletlen, hogy rengeteg hazai sztár búcsúzott el már tőle. Rónai Egon megható sorokkal köszönt el egykori kollégájától, de a konkurensének számító Rákóczi Feri is szép üzenettel köszönt el Borostól:

„Add nekem az a régi hitem! Ezt a dalt hallottam tőled először, még mielőtt rádiózni kezdtél. Ezt is, azt is köszönjük mindannyian.”

Boros Lajos élete utolsó szakaszában már számos betegséggel küzdött, életmentő szívműtéten is átesett, azonban soha nem jött igazán rendbe az egészsége. A rengeteg betegség miatt ráadásul anyagi gondokkal is küzdött, és élete utolsó szakaszáig reménykedett abban, hogy újfent tud majd rádiózni, ami sajnos soha nem érkezett el újra.

Az idősebb generáció számára azonban nemcsak a rádióból lehet meg Boros, ugyanis a Kádár-rendszer egyik kedvenc műsorában, a „Ki mit tud?”-ban is elindult, 1972-ben pedig énekes-gitáros kategóriában meg is nyerte a vetélkedőt. Szerencsére ez fent maradt az utókor számára, amelyet az alábbi videón lehet megtekinteni:

Boros Lajosnak bár nehezek voltak az utolsó évei, az öröksége hatalmas, amelyhez nehéz lesz bárkinek is felnőni. Jó humorával évtizedeken át kápráztatta el az ország rádióhallgatóit, most pedig az elmúlt néhány év szenvedése után végre örök nyugovóra térhetett.