promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Természetfeletti lény tartja izgalomban Magyarország fővárosát, luxuskörnyéken bukkant fel a rejtélyes, ismeretlen jelenség

Természetfeletti lény tartja izgalomban Magyarország fővárosát, luxuskörnyéken bukkant fel a rejtélyes, ismeretlen jelenség

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Elcsendesül a főváros, ha megjelenik a semmiből.

Magyarország minden kétségen kívül rendkívüli látványosságoknak ad otthont. Elég, ha a Balatonra, az Alföldre, az Állatkertekre, Debrecenre, Pécsre, vagy Győrre gondolunk, de ott van az Aggteleki Cseppkőbarlang, a Velencei Tó, vagy akár az Őrség álomszép domborulatai is. Most mégis országunk fővárosára szegeződtek a tekintetek, ahol egy rendkívül rejtélyes lény bukkant fel, gyakorlatilag a semmiből.

Nem is akárhol jelent meg a mesebeli szereplő, akit leginkább egy faunhoz tudnánk hasonlítani: Budapest egyik legelitebb környékén, az Andrássy úton úton kapták először lencsevégre.

Több platformon is a Budapest Eye tette közzé a felvételt, akiknek a neve leginkább a Budapest közepén található óriáskerékről ismeretes, így egyből elindultak a találgatások: egy marketingfogásról lenne szó? Az ilyen gerilla akciók mögöttes tartalma általában nem kerül felfedésre, így a kérdésre, miszerint mi is ez az egész, egyhamar valószínűleg nem fogunk válasz kapni.

Persze egy másik magyarázatra is érdemes gondolnunk: többször van, hogy valamilyen fogadás elvesztése után érdekes alakok tűnnek fel kis országunk különböző pontjain, így könnyedén megeshet, hogy az egész egy egyszerű csíny és valaki egy átmulatott este után pórul járt.

Az viszont biztos, hogy a jelmez kivitelezése igen kifinomult: nem egy nagyáruházlánc gyermekosztályán vásárolták. A részletgazdag, már-már ijesztő megjelenésre valaki igen nagy hangsúlyt fektetett, nem véletlen, hogy a találgatások már a közösségi médiában is elindultak. Ki lehet ez? Mit akar? Mikor és miért jön elő? Bárki is álmodta meg ezt a rendkívüli akciót, célt ért: rengeteg beszélnek róla vidéki nagyvárosokban is, de hazai, fővárosi pályán is téma. Vannak, akik kifejezetten azért mennek ki az általuk tippelt időpontban, hogy esetleg láthassák a maskarás figurát, sokan akarnak vele fotózkodni, pacsizni, de hiába szólnak hozzá, semmit nem árul el magáról.

A felvételt az Andrássy úti furcsa misztikumról ide kattintva tudod megtekinteni:

@budapesteye Az Andrássy úton fel-fel bukkanó "erdei csodalény" napok óta izgalomban tartja Budapestet. A kecske fejű, kobold (vagy lápi lény) testű jelenségre mindenki felkapja a fejét, ugyanis a különleges jelmezben, főleg az Andrássy úton lazán sétálgató lénynek pont ez a célja. Ő Luis, Instagramon: De Viaje Con El Fauno (Utazás egy Faunnal), aki egy világutazó srác. Látványos Faun maskarájában a legizgalmasabb országokban szórakoztatja az utca meglepődött emberét. A Budapest Eye elcsípte az utazó Faunt egy villáminterjú erejéig. Mint mondta, Faunként kell jellemezni, melynek eredete a római és görög mitológiából származik, a karaktere pedig egy félig kecske, félig ember istenséget képvisel, aki az erdő, a termés és a szarvasmarha gondját viseli. A karaktert a mexikói filmrendező, Guillermo del Toro által rendezett "A faun labirintusa" című film ihlette. "Délutánonként kimegyek az emberekhez, hogy borravalóért cserébe fotókat készítsek velük, így fizetem az utazásaimat és a repülőjegyeimet. Az emberek reakciója nagyon jó volt, mind a helyiek, mind a turisták részéről. 12 országot jártam be a karakterrel. Voltam például Spanyolországban, Marokkóban, Kolumbiában, Ecuadorban, Peruban, Chileben, Argentínában, Panamában, Guatemalában, az USA-ban és egész Mexikóban, ahonnan amúgy származom. Szeretem a munkámat, mert az embereket lenyűgözi, amit csinálok, interakcióba lépek a közönséggel, ugyanakkor megismerhetek más kultúrákat és az emberek más gondolkodásmódját. A nevem Luis Enrique, és Mexikóból származom." - mesélte a Budapest Eye-nak az utazó Faun. #faun #budapest #andrassyut #andrássyút #budapesteye #foryou #fyp #nekedbe #foryoupage #szörny #faunlabirintusa #erdekes Walpurgisnacht - Faun