promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Lehetetlen magasságban bukkantak rá egy rejtélyes ajtóra, mindenki azt találgatja, hogyan kerülhetett oda

Lehetetlen magasságban bukkantak rá egy rejtélyes ajtóra, mindenki azt találgatja, hogyan kerülhetett oda

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A titokzatos felvétel kapcsán számos teória is felröppent, ám született egy észszerű magyarázat is.

Az emberiség nyoma a földkerekség legfurcsább helyein is tetten érhető, legyen szó megdöbbentő mélységekről, esetleg magasságokról. Bolygónk meghódítása azonban néha a környezetünk teljes megváltoztatásával jár.

Ez történt ebben az esetben is, ami miatt első ránézésre – igazából még másodikra is – teljességgel érthetetlen, hogyan és miért építettek ajtót egy gyakorlatilag semmiben lógó sziklára. A Kínában, azon belül is a Shangdong-tartományban található Woniu hegységben fellelhető különlegesség mások érdeklődését is felkeltette, így a furcsa bejáratról egy drón segítségével készítettek látványos videót és persze egyből elkezdtek találgatni az emberek.

A rövid felvételt mostanra több millióan nézték meg, és 25 ezren érezték úgy, hogy hozzá kell szólniuk a témához. Többségük kérdéseket tett fel arra vonatkozóan, hogy vajon mi lehet a magyarázat a sziklafalon lévő, emberkéz által alkotott ajtóra.

Egyesek a mesterséges intelligenciával magyarázták, mondván csakis manipulált felvételről lehet szó, ám annak ellenére, hogy a technológia ma már minden probléma nélkül képes egy ilyen videóval átverni az embereket, ezek bizony valódi képsoroknak bizonyultak.

Egy mindössze néhány napja érkezett, azóta meglehetősen népszerűvé váló hozzászólás pedig egészen egyszerű magyarázatot adott az ajtóra, pontosabban annak elhelyezkedésére:

„Az ajtó valaha egy robbanóanyag-raktár volt egy kőbányában. Figyeljék meg az aljából kiálló köveket, eredetileg a talajszintre építették, de most már úgy néz ki, mintha eleve arra a kiálló sziklára épült volna. Végül annyi sziklát robbantottak le körülötte, hogy az egykor talajszinten ajtó alatt mára sziklafal tátong”

– fogalmazott egy kommentelő.