promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Mindenki hazugságban él a NASA űrhajósa szerint, egy rejtélyes földi struktúra kellett, hogy erre rájöjjön

Mindenki hazugságban él a NASA űrhajósa szerint, egy rejtélyes földi struktúra kellett, hogy erre rájöjjön

Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

A NASA űrhajósa felfedte a kijózanító felismerését, amit nem volt egyszerű feldolgozni.

Ronald Garan, a NASA korábbi űrhajósa 178 napot töltött az űrben a Föld körül keringve és nem csak az volt a legnagyobb tanulsága, hogy a bolygónk nem lapos: olyan kijózanító felismerést tett, ami alapján megállapította, hogy minden ember eddig hazugságban élt és erre még senki nem jött rá.

Amikor a korábbi asztronauta a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodott és a Földben gyönyörködött, feltűnt neki egy hosszú fénysor Ázsia környékén, amire később jött rá, hogy az egy ember által létrehozott határvonal az egymással meglehetősen ellenséges viszonyban lévő India és Pakisztán között.

Garan 2016-ban egy TED-előadás keretében beszélt erről a jelenségről, amivel kapcsolatban elmondta, hogy először azt hitte, ez mindössze csak egy furcsa visszatükröződése a Holdnak az egyik folyóban, így nem foglalkozott vele. Amikor rájött viszont, hogy ez nem egy természetes reflekció, akkor nagyon kíváncsi lett:

„Mindig is azt mondtam, hogy nem lehet az űrből látni a határokat, de úgy tűnik, tévedtem. A Föld, amikor az űrből nézed, olyan békésnek és gyönyörűnek tűnik. Ez viszont arra volt példa, hogy az emberek megváltoztatták a természetes tájat, ami látható volt az űrből is”

Ronald Garan később arról is beszélt, hogy az űrben szerzett tapasztalata ráébresztette arra, hogy minden ember a Földön hazugságban él és az emberek általános életfelfogása „visszafele működik”. Az űrhajós azon a meggyőződésen van, hogy nem értékeljük megfelelően az élet csodáját, pedig nagyon kevés dolog védelmezi az életünket:

„Amikor kitekintettem a Nemzetközi Űrállomás ablakán, láttam a viharok paparazzi-szerű fényvillanásait, a sarki fények táncoló függönyét, amik olyan közelinek érződtek, mintha meg tudnánk érinteni őket. Láttam, hogy mennyire hihetetlenül vékony az atomszféránk. Ekkor volt bennem egy kijózanító felismerés, hogy egy papírvékony réteg védi a bolygónk életét”

„Nem láttam a gazdaságot, de mivel az ember által kreált rendszerek mindent úgy kezelnek, még a bolygónk életét tápláló rendszereket is, mint a gazdaságunk egy alvállalkozása, egyértelművé vált az űrből nézve, hogy hazugságban élünk”

Garan azon a véleményen van, hogy a gazdaság helyett a bolygónkat kell előtérbe helyezni, mert nem jövünk rá, mennyire egymástól függünk és egymás érdekében meg kell tennünk, hogy védjük a Földet. Mint fogalmazott, amíg nem jövünk rá arra, hogy mindenki függ a másiktól, addig nem is lesz béke a Földön.