promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Különleges olimpiai számot rendeztek volna a Balatonon, volt egy komoly bökkenő

Különleges olimpiai számot rendeztek volna a Balatonon, volt egy komoly bökkenő

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Idén lehetett volna a magyarországi olimpia, a Balatont is számításba vették.

Hét évvel ezelőtt óriási felzúdulást okozott mind a budapesti olimpiai ötlete, mind pedig annak elvetése. Az ország egyik része támogatta volna a rendezést, a másik fele viszont élesen ellenezte, végül aztán eldőlt, Magyarországon egyelőre nem lesznek ötkarikás játékok.

Hogy ez mikor kerül újra terítékre, az most még kérdéses, mint ahogy az is, hogy évek elteltével a közvélemény mennyire állna az olimpia ügye mellé. Ezt nem a mi tisztünk eldönteni, azonban mint különlegesség, érdemes megemlíteni, hogy van egy település az országban, ahol a mai napig abban reménykednek, hogy egyszer a Balatonnal a háttérben húzhatják fel az ötkarikás zászlókat.

Ez pedig nem más, mint Balatonudvardi, a mindössze 290 fős kis falu, ahol a 2024-es pályázati tervek alapján a golfozók mérhették volna össze tudásukat az olimpián. De hogy jött a képbe ez a Budapesttől viszonylag távol eső település?

Az eredeti elképzelések szerint Göd adott volna otthont a golfozók küzdelmeinek, ám hiába volt meg az infrastruktúra nagy része, és állt rendelkezésre a pálya is, a rendezetlen tulajdonosi viszonyok meghiúsították a grandiózus terveket.

Habár több helyszín is szóba jött, mivel Balatonfüred is fontos állomása lett volna a magyarországi olimpiának az úszóversenyek és a vitorlások miatt, ezért kézenfekvőnek találták, hogy az itt kialakított fogadóközpontoktól pár percnyire legyen megrendezve a golfverseny is.

A helyiek közül volt, aki üdvözölte az elképzelést, hiszen így az egész világ megismerhette volna Balatonudvardit, a polgármester pedig egyenesen nemzeti érdekként tekintett az olimpia rendezése. Tringer Lászlónak, a balatonudvari golfpálya igazgatójának azonban ennél kissé sarkosabb volt a véleménye, aki szégyennek vélte, hogy a fővárosban aláírást gyűjtöttek az olimpia ellen, amihez szerinte ennyire közel száz év múlva kerülhetünk majd.