promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egy Balatonnal foglalkozó csoportnál kötelezővé tették a helyesírást, teljesen kiakadtak a tagok: semmilyen kifogást nem fogadnak el, már a vesszőhibáért is dorgálás jár

Egy Balatonnal foglalkozó csoportnál kötelezővé tették a helyesírást, teljesen kiakadtak a tagok: semmilyen kifogást nem fogadnak el, már a vesszőhibáért is dorgálás jár

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Példa nélküli a szigor, semmilyen kifogást nem fogadnak el.

Se szeri se száma azoknak a platformoknak, amik a magyarok egyik legkedvesebb tájegységével, a Balatonnal foglalkoznak. Az utóbbi időben sajnos nem épp pozitív hangvételben emlékeztek meg a Magyar Tengerről, főleg az árai miatt, az azonban vitathatatlan, hogy változatos látnivalói, különleges hangulata és az ottani kultúra megunhatatlanná teszi a helyet.

Éppen ezért a mai napig népszerű nyaralóhelynek számít és egyre nagyobb divat az, hogy a látogatók fényképeket készítenek, sokan pedig éppen azért látogatnak el ide, hogy minél szebb felvételeket vegyenek fel, ezeket pedig aztán különböző platformokon teszik közzé.

Most azonban az egyik tematikus csoportban olvasónk egy különös szabályról számolt be: kötelező érvényűvé tették a helyesírást és ennek betartását bizony szigorúan ellenőrzik is. Aki bemerészkedett már akármilyen közösségi média kommentszekciójába, az láthatja, hogy a kérés akár jogos is lehetne, de annak elvárása irreális, betartatása pedig lehetetlen.

Nem is kellett több a tagoknak, azonnal felháborodtak és mindenki magyarázta a bizonyítványát: volt, aki hosszú külföldi tartózkodásra fogta az elvétett betűket, írásjeleket, volt, aki a rossz látására, megint mások pedig leírtál, hogy ők csak nézelődni vannak itt, nem is értik ezt az egészet.

A slussz poén itt jön: a szabályt élesítő csoportvezető szépen egyenként kijavítgatta a kommenteket is, itt pedig végleg elszabadultak az indulatok: mintha a kettesért felelnének a felnőtt emberek, még nagyobb mentegetőzés kezdődött.

Mindenkit megnyugtattak, hogy kizárással ugyan nem jár a tévesztés, azonban nem nézik jó szemmel azt, aki nem tiszteli meg a csoportot a tökéletes helyesírással. Olyanok is voltak, akik üdvözölték az intézkedést és kijelentették: az ő szemüket is nagyon zavarják a hibák, ők is ki szokták javítani azokat, ám eddig csak bántás és szidalmazás volt az osztályrésze, de végre eljött az az idő, amikor kamatoztatni tudja a nyelvtan órán tanultakat.

Kérdés, hogy milyen változást hoznak majd a szigorú szabályok, az viszont biztos, hogy olyan szemszögből mutatják be a nagy kékséget és az azt körülölelő városokat, mint kevés más platform: Siófok, Keszthely, Balatonfüred és hosszú még a sor.

*A levelet egy olvasónk közvetítette nekünk, a csoport pontos nevét a kellemetlenségek elkerülése miatt nem közölhetjük.