promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Balaton alatt rejtőzik az ország legnagyobb titka, amiről csak a beavatottak tudnak? Elképesztő városi legenda él már hosszú idő óta
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Balatonról számtalan legenda él, ez az egyik legvirálisabb.

A Balaton, a magyar tenger, a nyári kirándulások és nyaralások kedvelt helye, az egyik legérdekesebb hely Magyarországon, tele misztikus helyekkel, mint például a Zamárdiban található Szamárkő, amelyhez az évek alatt olyan legendák kapcsolódtak, minthogy Jézus lábnyomát őrzi, illetve egy szamárét is.

De emelett is több érdekes sztori és felfedezés kapcsolódik ide, hogy már évezredek óta használják az emberek, akik a környéken éltek. Vagy itt van például a szentbékkálai kőtenger, amely nagyon érdekes kőrengeteget rejt, amelyhez szintén számtalan legenda tapadt, mígnem a szakemberek megállapították, hogy ez a kőtenger bizony a korábban, több millió évvel a terüelten is hullámzó Pannon-tenger üledékéből állt össze. Ez az a tenger, amely szinte egész Magyarországot beterítette egykor úgy, hogy a Mecsek szigetként emelkedett ki a tájból.

Aki tehát ellátogat a Balatonhoz, nagyon jó túrát tehet Zamárdiban, illetve Szentbékkállán, ahol a természet és a történelem egybeáradó kulturális lenyomatát szívhatjuk magunkba.

De a rengeteg legenda közül is kitűnik egy, amely Balatonkilitihez kapcsolódik, és egy Balaton alatti titkos alagútról mesél nekünk, amelynek köze van a NASA-hoz is az elmélet terjesztői szerint. A nyilvánvalóan kacsa hír amúgy 2012-ben kezdett el terjedni, és nagyon hamar óriási követőtábort tudott maga köré gyűjteni, így elkezdett terjedni, persze hamar leleplezték, de a közösségi oldalakon semmi nem állhatja útját az összeesküvés-elméleteknek. Még az is benne volt az álhírben, hogy a kitudódása a Wikileaks-hez is kötődik, sőt, őrzik is a bejáratát.

Amúgy érdekesség, hogy korábban terveztek már alagutat a Balaton alá, sőt nemrégiben az Aktív Magyarország is beszámolt egy biciklis alagútról, amely hamarosan megépülhet a Balaton alatt.

De sziget például volt a Balatonban, ami aztán elsüllyedt?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás